Vučić sinoć uživo u emisiji objavio dobre vijesti: EVO KOME ĆE NA RAČUN LEĆI PARE OD DRŽAVE, spreman poklon pred Novu godinu!

Region

Vučić sinoć uživo u emisiji objavio dobre vijesti: EVO KOME ĆE NA RAČUN LEĆI PARE OD DRŽAVE, spreman poklon pred Novu godinu!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je gostovao na RTS-u i najavio besplatne vakcine protiv korone za građane Srbije, ali i jednokratnu novčanu pomoć za penzionere u Srbiji.

“Svi penzioneri, njih 1,72 miliona, pred Svetog Nikolu će dobiti jednokratnu pomoć od 5.000 dinara, znam da ona neće značiti mnogo onima koji imaju 80, 90 pa i preko 100.000 dinara penzije, ali oni koji imaju oko 29 hiljada, njima će značiti mnogo. Naročito će značiti najugroženijim i poljoprivrednim penzionerima, kojih ima oko 800.000”, rekao je on.

Predsjednik Srbije je saopštio da je donijeta odluka da država pomogne najpogođenijim sektorima privrede, kao što su turističke agencije, hotelijeri, agencije za iznajmljivanje vozila. On je najavio da će od sutra biti donijete nove ekonomske mere.

“Donijeli smo odluku da se još minimalna zarada isplati ugostiteljima, hotelijerima, ukupno 72.500 ljudi”, rekao je Vučić za RTS i dodao:

“To je velika pomoć, donosimo sutra tu meru, a biće isplata za 10 dana”, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je najavio da će početkom sljedeće godine uslediti pomoć privatnim preduzetnicima, navodeći da je protiv izmene poreske politike, ali da je za jednokratna davanja.

“Protiv smo izmjena poreza, ali naći ćemo nešto što će da zadovolji privatni sektor”, rekao je Vučić.

On je podsjetio da od 1. januara sledeće godine sledi povećanje plata od 5 odsto za medicinske radnike i 3,5 odsto za sve druge u javnom sektoru. novi.ba