Home Region STRAHOVITE PROGNOZE, PAKAO SE SPREMA: Ameriku će pogoditi NAJMRAČNIJA KRIZA U ISTORIJI!

STRAHOVITE PROGNOZE, PAKAO SE SPREMA: Ameriku će pogoditi NAJMRAČNIJA KRIZA U ISTORIJI!

149
0

STRAHOVITE PROGNOZE, PAKAO SE SPREMA: Ameriku će pogoditi NAJMRAČNIJA KRIZA U ISTORIJI!

Direktor američkih Centara za kontrolu i prevenciju bolesti Robert Redfild upozorio je da će pandemija kovid-19, koja još uvek besni u celoj zemlji, predstavljati najmračniju zdravstvenu krizu u istoriji te zemlje tokom narednih nekoliko meseci, pre nego što vakcine postanu široko dostupne.

Trezvena poruka jednog od najviših zdravstvenih zvaničnika u zemlji usledila je nakon proslava praznika Dana zahvalnosti u kojem su milioni Amerikanaca zanemarili upozorenja da izbegavaju putovanja i velika okupljanja, čak i sa velikim porastom broja slučajeva kovid-19, prenosi Rojters.

Pored ogromnih gubitaka života, zemlja se suočava i sa činjenicom da je zdravstveni sistem zategnut do tačke pucanja, rekao je Redfild. Prema njegovim rečima, zaraza je sada dosegla sve krajeve zemlje i nastavlja da se širi mnogo strmijom putanjom od bilo kog prethodnog talasa pandemije.

– Realnost je da će decembar, januar i februar biti teška vremena – rekao je Redfild uživo u prezentaciji koju je organizovala Fondacija američke privredne komore.

– Zapravo verujem da će to biti najteže vreme u istoriji javnog zdravlja ove nacije – poručio je zvaničnik.

Do danas je više od 270.000 Amerikanaca umrlo od kovid-19. A uticajni Institut za metriku i ocenu zdravstvenog stanja Univerziteta u Vašingtonu predvideo je da bi taj broj mogao da dostigne skoro 450.000 do 1. marta bez većeg poštovanja mera socijalnog udaljavanja i nošenja maski. (Espreso.rs / Tanjug)

Previous articleŽena je popila lijek i srušila se na pod, a kćerkica (2) je pokrila da joj ne bude hladno, pa učinila nešto nevjerojatno!
Next articleONA JE STUB PORODICE! Ovako izgleda supruga Marinka Rokvića, cijeli život je posvetila djeci, prava je ljepotica!