DVIJE SESTRE PRONAĐENE MRTVE U STANU: EVO ŠTA JE POLICIJA PRONAŠLA NA STOLU U STANU U MOSTARU!

Region

DVIJE SESTRE PRONAĐENE MRTVE U STANU: EVO ŠTA JE POLICIJA PRONAŠLA NA STOLU U STANU U MOSTARU!

Sestre Vera (61) i Ranka (63) G. iz Mostara, koje su prije nekoliko dana pronađene mrtve u stanu u ulici Mile Budaka u ovom gradu, najvjerojatnije su preminule prirodnom smrću, preliminarno je utvrđeno nakon što su policija i dežurni kantonalni tužilac Zekerijah Sinanović obavili potrebne uviđajne i istražne radnje.

Kako je potvrdio tužilacSinanović, prilikom vanjskog pregleda tijela, koji je u stanu obavio liječnik mrtvozornik, na tijelima nisu pronađene nikakve mehaničke ozljede, niti tragovi koji bi ukazivali na eventualnu nasilnu smrt. Obje žene su pronađene u ležećem položaju u krevetima, u dvije sobe u stanu, piše Vecernji.ba. Kasnije je u mrtvačnici urađen i nešto detaljniji pregled tijela, kojim također nije pronađeno ništa sumnjivo.

Prilikom uviđaja nisu pronađeni tragovi nasilnog ulaska, kao ni premetačine, koji bi ukazivali na eventualno počinjenje krivičnog djela. Štoviše, prilikom očevida, u stanu je pronađena fascikla u kojoj se nalazilo pet novčanica sa 100 KM, koje nisu dirane, a na stolu je također nađena određena suma novca, kao i račun iz trgovine od prije oko mjesec dana, kada se sumnja da je otprilike i nastupila smrt sestara.

Policija i tužilac su također došli do saznanja da je jedna od sestara bila teži psihički bolesnik, te da godinama nije izlazila iz stana. O njoj se brinula njena sestra.

Pretpostavlja se da je najvjerovatnije najprije preminula zdravija sestra, a da je druga, zbog nemogućnosti da se brine sama o sebi, preminula nakon nje. S obzirom na sveukupnost dosad prikupljenih saznanja, tužilac, kako je potvrdio, nije zatražio obdukciju. hayat.ba