Angela Merkel otkrila do kada u Njemačkoj ostaju ograničenja…

Region

Angela Merkel otkrila do kada u Njemačkoj ostaju ograničenja…

Merkel je skrenula pažnju na veliki broj smrtnih slučajeva povezanih s virusom. Njemačka kancelarka Angela Merkel najavila je da su ograničenja uvedena zbog nove vrste koronavirusa u zemlji produžena do 10. januara, prenosi Anadolu Agency (AA).

“S državnim upravama odlučili smo produžiti ograničenja protiv COVID-19 do 10. januara. U principu, nastavit će se sve što se i sada primjenjuje”, kazala je Merkel nakon sastanka s državnim premijerima.

Merkel je skrenula pažnju na veliki broj smrtnih slučajeva povezanih s virusom. Kino, operne i koncertne dvorane bit će zatvorene, a neće raditi ni teretane, bazeni, zabavni prostori, saloni za masažu i kozmetički saloni. Restorani, barovi i pubovi ostat će zatvoreni, ali restorani će moći raditi na bazi dostave.

Univerziteti će raditi na daljinu, škole i vrtići ostat će otvoreni, ali u regijama s velikim brojem slučajeva COVID-19, lokalne vlasti moći će poduzeti dodatne mjere. U zemlji su registrovana 1.084.743 slučaja, a od COVID-19 umrle su 17.123 osobe. fokus.ba