ZIMI SE VEŠ USMRDI: Ovo je TRIK kako da odjeću osušite brzo, BAŠ KAO DA JE LJETO!

Zanimljivosti

ZIMI SE VEŠ USMRDI: Ovo je TRIK kako da odjeću osušite brzo, BAŠ KAO DA JE LJETO!

Uzimskim danima nema mnogo sunca, te se i garderoba samim time sporije suši. Veliki problem nastaje kada nakon predugog stajanja veš poprimi čudan miris, pa onda ga ponovo moramo prati. Donosimo vam prijedloge kako da osušite veš u toku zimskih dana, baš kao da je ljeto, piše “Srbija danas”.

Provjetravajte i ne sušite na radijatoru. – Nekima je jedino rješenje da veš suše u svojim domovima. U tom slučaju veoma je važno da napravite strujanje vazduha i da redovno provjetravate. Na ovaj način veš će se brze osušiti, a tako sprječavate stvaranje buđi u stanu. Ne sušite veš na radijatoru, jer se na taj način u njemu skupljaju bakterije, a rizikujete i pojavu gore navedene buđi u stanu, a to niko ne želi.

Nemojte puniti sušilo – Sušilo na kojem sušite veš ne treba da bude puno. Ostavite prostor između tkanina da vazduh može nesmetano da struji.

Kada ima sunca – Ukoliko napolju ima sunca obavezno veš iznesite napolje. Može se dogoditi da se veš smrzne, ali kada ga unesete unutra, na sobnoj temperaturi će brzo biti suh.

Trik sa peškirom – Ukoliko nemate mašinu za sušenje veša, imamo za vas jedan savjet. Stavite unutra sa vlažnom odećom i jedan suhi peškir. Peškir će upiti vlagu koja se stvara u mašini, a i on će se polako sušiti sa ostalim vešom. Ovako će vam se odjeća brže osišiti i biće nježnija i mekša kada je izvadite iz mašine.

Polusuh veš peglajte odmah i nemojte čekati da se osuši u potpunosti, bolje će se popeglati, a pegla suši dodatno i dezinfikuje tkaninu. novi.ba