BIĆE ZATVARANJA NAREDNA DVA VIKENDA! Dr Tiodorović saopštio najnoviju odluku Kriznog štaba!

Region

BIĆE ZATVARANJA NAREDNA DVA VIKENDA! Dr Tiodorović saopštio najnoviju odluku Kriznog štaba!

Tiodorović je rekao da će sledeća dva vikenda biti tako organizovana, odnosno do 15. decembra. Epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da će tokom vikenda biti zatvoreni svi objekti osim apoteka, prehrambenih prodavnica, dostave hrane i benzinskih pumpi.

– Mi ne tražimo tri meseca, tražimo da bude makar do 15. decembra, da to izdržimo, pa ćemo procenjivati da li ćemo nastaviti tako ili ćemo imati dobre efekte pa ćemo moći da ublažavamo. Dva vikenda ćemo morati tako da organizujemo da ogrnaničenim radnim vremenom omogućimo smanjenje kontakata – rekao je on za RTS.

– Ja ne bih upotrebio izraz zaključavanje. Ovde se ne radi o vanrednom stanju, nego o ograničenom radnom vremenu – pojasnio je on.

Tiodorović je rekao da će sve biti zatvoreno od 17h do ponedeljka.

– Ja lično sam bio za to da se ranije zatvori, ne bismo imali Crni petak. Mislim da je to mera koja je trebalo ranije da se primeni – kazao je Tiodorović.

On je dodao da će možda nekima odgovarati da ne rade za vikend i da mogu da se odmore.

– Bitno je da se kontakti smanje, da smanjimo pritisak na bolnice. Junački izdržava zdravstveni sistem i dalje funkcioniše. On pokušava da rasporedi svoje snage i bolesnike, ali moramo da smanjimo pritisak kako bismo sačuvali ljudske živote – napomenuo je on.

Dodao je da nema govora o policijskom času ni o vanrednom stanju.

– Ja se nadam da će to vlada u četvrtak da usvoji. Pijace smo ostavili, iako znamo da je tu pojačan rizik. Pijace će za vikend raditi do 15 časova – kazao je on. srbijadanas.com