5 ZNAKOVA DA IMATE TOKSIČNU SVEKRVU: Ovo je svima pogodilo, provjerite!

Zanimljivosti

5 ZNAKOVA DA IMATE TOKSIČNU SVEKRVU: Ovo je svima pogodilo, provjerite!

Sukobi i svađe između svekrva i snaja nisu najčešća tema u filmovima bez razloga. Zlonamjerni pogledi, komentari i generalno problemi koje može da stvori svekrva jednom mladom bračnom paru, nisu baš zanemarljiva tema. Niko ne očekuje da između ove dvije strane svijeta cvjeta beskonačna ljubav, ali malo razumijevanja i poštovanja bi dobro došlo, zar ne!? Ako ste u nedoumici da li imate posla sa toksičnom svekrvom ili je i ona samo ljudsko biće koje je imalo loš dan, donosimo vam danas jesne pokazatelje da je u pitanju slučaj broj 1:

ONA IGNORIŠE LIČNE GRANICE

Primjer: izričito ste zatražili od vaše svekrve da na društvenim mrežama ne objavljuje slike vaše djece, ali ona to ipak čini. Ako ste bili vrlo jasni po pitanju nečeg i čak bili u situaciji da se sa njom posvađate na datu temu, jasno vam je sa kim imate posla. Postavljanje granica odnosno pravila u svakom odnosu je težak i komplikovan zadatak, ali poštovanje tih granica nije ako postoji dovoljno jaka volja i želja.

ONA VAM NUDI NEŽELJENE SAVJETE

Primjer: govori vam kako da slažete donje rublje vašeg supruga, jer ona zna da on to voli da bude “na ovaj ili onaj način”. Ovakvim ponašanjem ona ne samo da ignoriše vašu ulogu supruge njenog sina, već vas i na izvjestan način omalovažava. Takođe zadirući u vašu intimu, ona želi da bude jednako ako ne i više bitna nego vi.

U POSLEDNJEM TRENUTKU OTKAZUJE DOLAZAK DO VAS ILI SE POJAVLJUJE NENAJAVLJENA

Primjer: Nakon što vam je javila da neće doći, djecu ste odveli kod svojih roditelja i isplanirali sa svojim dragim romantično veče, kad gle ko je na vratima. Bila je naravno samo u prolazu i rešila da ipak svrati. Pojava na vratima nečije kuće, u nenajavljanom obliku rijetko kad je dobro prihvaćena. Šta više smatra se vrlo nekulturnim ponašanjem i zapravo težnjom date osobe da sve podređuje svojim planovima.

KUPUJE NEPRIKLADNE POKLONE VAŠEM SUPRUGU

Primjer: Za rođendan, vaš dragi je od svoje mamice dobio donje rublje, ili odmor za dvoje – od kojih vi niste to drugo, već ona. Postoji nevjerovatno mnogo poklona koje vaša svekrva može da smisli za svog sina, pored ova dva navedena kojima podriva vas i ponaša se kao da ne postojite. To jednostavno nisi primereni pokloni majke odraslom sinu.

KADA VAMA NEŠTO POKLONI, TO OČEKUJE DA NOSITE ILI KORISTITE STALNO

Primjer: Kupila vam je novi ručni mikser za nes kafu (koji već imate) ili bluzu (koja vam je preširoka) i očekuje da ih uvek koristite i nosite. Ovakvo ponašanje je klasičan primjer manipulacije, jer vam pre svega osoba poklanja nešto što vam ne treba očekujući zahvalnost sa vaše strane. (Stil.kurir.rs/Ženskimagazin)