MERKELOVA POVEZALA AZIJU I PANDEMIJU PA REKLA OVO: O njenoj izjavi bruji ceo svet!

Region

MERKELOVA POVEZALA AZIJU I PANDEMIJU PA REKLA OVO: O njenoj izjavi bruji ceo svet!

Nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila je danas da će pandemija korona virusa dodatno promeniti globalni odnos snaga u korist azijskih država.

“Pandemija će nas ekonomski unazaditi”, upozorila je Merkelova na video sednici nemačke vlade, i naglasila da je izvesniji ekonomski oporavak u zemljama poput Kine i Južne Koreje, u kojima su građani disciplinovano nosili maske i manje demonstrirali protiv vanrednih mera.

Ona je ponovila da Nemačka ne namerava da kontroliše svoje građane na način na koji to čini Kina, ali je ukazala da se moraju uložiti dodatni napori kako bi se održao korak u tehnološkom razvoju, preneo je Rojters.

Prošlog meseca je nemačka policija upotrebila vodene topove i koristila suzavac da rastera više hiljada demonstranata koji su u Berlinu protestovali protiv uvođenja restriktivnih mera.

Na današnjem video zasedanju nemačke vlade, ministar zdravstva Jens Špan najavio je da će vakcinacija protiv korona virusa u Nemačkoj početi od januara iduće godine. (Espreso.rs / Tanjug)