IMATE LI OVO U FRIŽIDERU? Nemojte ga koristiti, povlači se iz prodaje! UPOZORENJE KUPCIMA IZ HRVATSKE!

Region

IMATE LI OVO U FRIŽIDERU? Nemojte ga koristiti, povlači se iz prodaje! UPOZORENJE KUPCIMA IZ HRVATSKE!

Sjemenke sezama, integralne, organske “Nutrigold” od 500 grama, najbolje upotrijebiti do 31.12.2020., opozivaju se zbog utvrđene povećane količine pesticida etilen oksida, izvijestili su u utorak iz Ministarstva poljoprivrede Hrvatske.

Sjemenke proizvodi i stavlja na tržište zagrebačka Galleria Internazionale d.o.o., a za veleprodaju je zadužen nizozemski Do It BV (Dutch Organic International Trade) Šifra je proizvoda je 001668, a LOT: ACC/2019/101.

Proizvod nije u skladu s Uredbom Europskog parlamenta i Vijeća o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla i o izmjeni Direktive Vijeća i Uredbe o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Detaljniji podaci o opozivu proizvoda dostupni su na službenim stranicama subjekta u poslovanju s hranom https://www.tvornicazdravehrane.com/obavijest-o-povlacenju-proizvoda/. novi.ba