KOLIKO NAS JOŠ DELI OD AMERIČKE VAKCINE: U pitanju je samo DAN? Ili MESEC dana? Evo šta KAŽU NADLEŽNI!

Region

KOLIKO NAS JOŠ DELI OD AMERIČKE VAKCINE: U pitanju je samo DAN? Ili MESEC dana? Evo šta KAŽU NADLEŽNI!

Američka administracija za hranu i lekove (FDA) namerava da donese odluku o odobrenju “Fajzerove” vakcine protiv koronavirusa u roku od nekoliko nedelja od ključnog sastanka zakazanog za 10. decembar, prema rečima zvaničnika agencije.

– To će biti pitanje nedelja. To može biti od jednog, do nedelju dana – rekao je dr Peter Marks, direktor Centra za procenu i istraživanje bioloških sredstava američke Uprave za hranu i lekove.

– Moguće je da to može biti za nekoliko dana, ali naš cilj je da se uverimo da je to sigurno u roku od nekoliko nedelja – dodao je.

– Ne mogu vam dati tačan datum kada ćemo dobiti odobrenje za hitnu upotrebu, jer to moramo da učinimo kako treba. Očigledno ćemo raditi na tome da to učinimo što je pre moguće – dodao je dr Marks.

Savetodavni komitet FDA za vakcine i srodne biološke proizvode, panel nezavisnih stručnjaka, trebalo bi da se sastane 10. decembra kako bi razgovarao o prijavi za odobrenje za hitnu upotrebu koju je podnela kompanija “Fajzer”. (Espreso.rs/Srbija danas)