SAMO TRI SASTOJKA SU VAM POTREBNA ZA NOVU, POTPUNO DRUGAČIJU PIZZU!

Hrana i piće

SAMO TRI SASTOJKA SU VAM POTREBNA ZA NOVU, POTPUNO DRUGAČIJU PIZZU!

Otkrivamo najbrži i najlakši recept za pizzu od samo tri sastojka. Kada pomislite na picu to vam sigurno djeluje kao pomalo zahtjevno jelo, za koje je potrebno pripremiti dosta sastojaka, ali i vremena. Međutim, griješite, postoji i jednostavan način pripreme tzv. lažne pizze koja je gotova u tren oka. I zato evo ga recept za vas.

Potrebni sastojci:

– lisnato tijesto
– sir (mocarella ili neki drugi po želji)
– paradajz sos

Priprema:

Prvo pripremite pleh sa papirom za pečenje, a potom postavite lisnato tijesto (izvaljajte ga na debljinu od nekoliko milimetara). Uzmite drugo tijesto i postavite ga preko prvog sloja, a zatim poklopite tanjirom.

Tanjir vam u ovom slučaju služi kao šablon za dobijanje kruga. Sada je potrebno da nožem napravite krug oko tanjira, a onda da isječete višak testa. Sada ćete dobiti dva kruga, prenosi Stil. Donji dio testa premažite paradajz sosom, dodajte sir i začine po želji. Na kraju sve poklopite drugim krugom od testa.

Uzmite čašu i postavite je na sredinu kruga. Nožem razrežite tijesto od čaše do kraja, kao da režete pizzu na kriške. Potom svaku krišku uhvatite za kraj i okrenite dva puta oko ose. Pizzu pecite na 200 stepeni Celzijusa oko 20 do 25 minuta, odnosno dok tijesto ne dobije zlatnu boju. hayat.ba