REKLI JOJ DA IMA KARCINOM I JOŠ ŠEST MJESECI ŽIVOTA, A PREGLEDE JOJ OTKAZALI ZBOG KORONAVIRUSA…

Region

REKLI JOJ DA IMA KARCINOM I JOŠ ŠEST MJESECI ŽIVOTA, A PREGLEDE JOJ OTKAZALI ZBOG KORONAVIRUSA…

Kimberley Eccles (23) je prvo mislila da se radi o čiru na ustima, ali kako je izrast na obrazu postajao sve veći, naručila se za preglede, koji su na kraju otkazani zbog pandemije korona virusa

Kimberley iz Leylanda u Lancashiru je provela šest mjeseci u bolovima dok joj je tumor rastao na lijevom obrazu, što je kulminiralo kada se srušila na poslu. Tada je hitno prebačena u bolnicu. Liječnici su joj preko Zooma rekli da se radi o raku i da joj je preostalo samo šest mjeseci života. Dijagnosticiran joj je rabdomiosarkom, rijetka bolest tkiva koja se javlja u samo 1% odrasle populacije.

-Dobila sam jedan posto šanse za preživljavanje i rekli su mi da imam još šest mjeseci života. Bila sam s kćeri kada sam se javila na taj video poziv. Bila sam toliko šokirana da nisam mogla progovoriti – rekla je Kimberley.

Liječnici su joj rekli kako bi trebala ‘stvoriti uspomene’ sa svojom sedmogodišnjom kćeri Mayom i partnerom Darrenom Aldredom (24) i ostvariti listu svojih želja jer joj je preostalo malo vremena. Ali, Kimberley ne namjerava odustati i skuplja novac za Ameriku gdje bi potražila drugi tretman.

-Ne mogu to tek tako prihvatiti. Želim gledati kako moja kćer odrasta, kako se udaje za muškarca iz svojih snova i kako živi sretan život – dodala je.

Ona je prvo mislila da pati od čira na ustima nakon što je primijetila mali izrast na obrazu u junu prošle godine. No, kad je izrast narastao, rezervirala se za konsultacije, biopsiju i magnetnu rezonancu. Ali, njezini pregledi su se poklopili s početkom pandemije i ‘lockdowna’ pa su na kraju otkazani. Provela je šest mjeseci u agoniji dok nije završila u bolnici.

-Bila sam normalna tipična mama, radila sam puno radno vrijeme kao njegovateljica, brinula se o obiteljskom životu kod kuće i odjednom se sve promijenilo – prisjeća se.

Kimberley bi trebala ubrzo ići na operaciju uklanjanja tumora na obrazu. Nakon što se oporavi, nada se putovanju u Ameriku na tretmane koji nisu dostupni u Velikoj Britaniji.

-Bit će mi uklonjen cijeli obraz, zajedno s kostima koje će zamijeniti kostima i tkivima s moje noge. Moje lice će ostati paralizirano. Kirurg nam je vrlo jasno dao do znanja da nam ne može i neće dati niti 1% šanse da ovo stvarno uspije, ali je dodao da je to najbolje što mogu učiniti – ispričala je.

Nakon što se oporavi, nada se putovanju u Ameriku na tretmane koji nisu dostupni u Velikoj Britaniji, piše Daily Mail. Kim prikuplja sredstva za tretmane u Americi i na GoFundMe stranici. hayat.ba