Dr Darija Kisić Tepavčević: Nama treba samo 1 mjera!

Region

Dr Darija Kisić Tepavčević: Nama treba samo 1 mjera!

Članica Kriznog štaba, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas je epidemiološka situacija u Srbiji alarmantna, jer se svakodnevno registruje veliki broj zaraženih, hospitalizovanih i umrlih od korona virusa. Istovremeno je istakla da kada bi svi nosili maske i držali distancu, druge mjere ne bi bile ni potrebne.

“Ako gledamo odnos hospitalizovanih i onih koji su otpušteni, posljednjih dana imamo plus 300, što znači da nam je svakoga dana potrebno 300 novih postelja. Taj broj je nešto što je zaista alarmantno”, rekla je Kisić Tepavečević za TV Prva.

Ona je navela da se svakoga dana ulaže veliki trud da se organizuje zdravstveni sistem i da se testira mnogo veći broj ljudi. Kisić Tepavčevićeva oštro je osudila ponašanje ljudi koji su juče pohrlili u tržne centre povodom tzv. crnog petka. Ona je navela i da je bitno istaći da se u svim ustanovama socijalne zaštite striktno sprovode mere.

Nama su korisnici i naši građani prioritet, ali ako poredimo rezultate s drugim zemljama, vidimo da su ovi procenti manji nego u drugim zemljama, ali to nam nije nikakav reper, navodi ministarka. Još jednom je objasnila zašto su bile rigoroznije mere na početku epidemije, kada je stepen obolijevanja bio manji.

“Jeste bila ideja da se zaštite oni koji su bili najugroženiji. Najstariji su, kao najodgovorniji dio nacije, prihvatili sve preporuke, navodi Kisić Tepavčevićeva i dodala da je i sada najveći procenat oboljelih u grupi do 60 godina. (Kurir.rs)