DARIJA KISIĆ: Što ne nosite masku sad? VODITELJ JEDVA IZGOVORIO OVE RIJEČI!

Region

DARIJA KISIĆ: Što ne nosite masku sad? VODITELJ JEDVA IZGOVORIO OVE RIJEČI!

Dr Darija Kisić Tepavčević, ministarka i članica Kriznog štaba, gostovala je jutros u jutarnjem programu na TV “Prva” kod voditelja Filipa Čukanovića. Tom prilikom, Darija Kisić Tepavčević govorila je o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, te je u jednom trenutku opomenula voditelja koji tokom emisije nije imao masku.

– Prošlo je više od osam mjeseci otkako je korona virus u našoj populaciji, a mi iznova i iznova pričamo jedne te iste stvari kad je u pitanju prevencija. To su mere koje su i te kako efikasne i koje spasavaju živote. Više smo puta rekli da svi koristimo maske. Evo i vi sad, Filipe, ne nosite masku – rekla je Kisić Tepavčević.

Na to je Filip Čukanović odgovorio “da se njih dvoje nalaze na distanci”, ali je ministarka dodala:

– Jesmo na distanci, ali trebalo bi svi u svakom momentu da nosimo maske i da se ponašamo kao da smo potencijalni rezervoari.

Čukanović je nakon toga upitao da li je u redu da, kada su dvije osobe na distanci, jedna nosi masku, a druga ne, što su, kako je rekao, epidemiolozi govorili do sada.

– Znate šta, zna se kakva je mogućnost prenose kada dvije osobe nose maske, kada nosi samo jedna ili nijedna. U svakom slučaju zdrav razum vam govori da je mnogo manja vjerovatnoća da se virus ne prenese ukoliko obe osobe nose masku – istakla je Darija Kisić Tepavčević. novi.ba