Pomiješajte hren i ocat i pričekajte 5 dana: Lijek koji vas može spasiti!

Zdravlje

Pomiješajte hren i ocat i pričekajte 5 dana: Lijek koji vas može spasiti!

S prvim jakim vjetrom i hladnim danima vraćaju se muke svima onima koji pate od čestih upala sinusa. Glavobolje su obvezni pratitelj upale sinusa (sinusitisa), kod kojeg često ne pomažu ni najjači lijekovi.

Zbog toga je pametnije okrenuti se prirodnim metodama za ublažavanje bolova, nego konzumirati kemijske proizvode ako to nije potrebno. Dobar saveznik u ovoj borbi je – ljuti i jaki hren. Stara grčka poslovica kaže: „Rotkvica vrijedi težinu olova, repa težinu srebra, a hren težinu zlata“.

Preporuka je da svježi hren naribate i prelijete vinskim octom, a zatim stavite u bocu od pola litre i zatvorite. Smjesu držite deset dana na sobnoj temperaturi uz povremeno mućkanje.

Kada istekne ovaj rok, nekoliko puta tijekom dana preko otvorenog grlića boce udišite smjesu po pet minuta. Istom tekućinom natopite tkaninu i držite je tijekom noći na čelu ili potiljku. Terapija traje pet dana, što je dovoljno da vas ljut i jak miris hrena u octu riješi sinusitisa i neugodnih glavobolja.

Jedno od rješenja je i da naribate 50 grama hrena, ubacite ga u pet decilitra vode i stavite da provrije. Nakon toga, stavite glavu iznad lonca, prekrijte je ručnikom i udišite paru. Nadamo se da će hren i ocat donekle olakšati vaše glavobolje. novizivot.net