Home Region Migranti se izvinjavaju nakon ubistva Jasmina Berovića na Ilidži: Molim vas da...

Migranti se izvinjavaju nakon ubistva Jasmina Berovića na Ilidži: Molim vas da prihvatite iskreno saučeće, ipak smo ljudi!

170
0

Migranti se izvinjavaju nakon ubistva Jasmina Berovića na Ilidži: Molim vas da prihvatite iskreno saučeće, ipak smo ljudi!

Među brojnim porukama saučešća najviše je Marokanaca kojima je stalo do toga da Sarajlije ne izgube iz vida da među njima ima i onih dobrih. ​

Privremeni uslovi i stanje u kojima žive migranti u BiH pogoršali su se dolaskom prvih minusa, ali i nakon ubistva Jasmina Berovića (36) iz Hadžića. Na društvenim grupama namijenjenim pružanju pomoći migrantima na desetine mladića iz raznih zemalja prenijelo je poruke saučešća porodici i izvinjenje njima i građanima BiH i Sarajeva koji su, uprkos teškim uslovima, pokazali humanost prema njima.

– Znate sve o stanju migranata, prešli smo mnoge zemlje sa snom o promjeni života nabolje, a naišli na poteškoće, loše postupanje, batine, hrvatska policija je učinila da se osjećamo loše. Molim vas da prihvatite iskreno saučeće, ipak smo ljudi, nadamo se da će se situacija popraviti, poručio je Monsif Buraja, prenos Oslobođenje.

Abdel Wehad Baj navodi da im je žao zbog onoga što se desilo, da se nada da će kriminalac biti pronađen i kažnjen od bosanske policije.

– Nadamo se da će bosanski mladić koji je ubijen biti među ljudima u raju, akobogda, rekao je on.

Još jedan migrant po imenu Deco Mural kaže da im je veoma žao, da kriminalni čin ubistva ne predstavlja sve njih u migrantskoj populaciji.

– Oni koji tako postupe trebaju biti kažnjeni za primjer. Mi smo miroljubivi i volimo narod Bosne i Hecegovine, napisao je on.

I migrant s imenom Sufijan je uputio izvinjenje, posebno se obraćajući Sarajlijama.

– Neki stvarno loši ljudi ne zaslužuju ni sekundu da žive u vašoj velikoj zemlji, naveo je.

I Anwar iz Maroka je objavio sličan status na grupama, naglasivši da svi Marokanci nisu krivi, nego konkretna osoba koja je napravila probleme. Među brojnim porukama saučešća najviše je Marokanaca kojima je stalo do toga da Sarajlije ne izgube iz vida da među njima ima i onih dobrih. ​

MUP Srbije je saopštio da je u jednom hostelu u Beogradu uhapšen državljanin Maroka S.E.D. (31), osumnjičen da je sa još nekoliko osoba učestvovao u ubistvu državljanina BiH J.B. u Sarajevu 17. novembra.

U saopštenju se navodi da je osumnjičeni lociran i uhapšen u jednom beogradskom hostelu, gdje se skrivao u, kako se pretpostavlja, namjeri da pobegne u neku od zemalja u regionu. Dodaje se da je hapšenje rezultat zajedničkog rada i razmjene informacija srpske i bh. policije. bh-index.info

Previous articleSrbija i Hrvatska se polako zatvaraju, Čerkez otkriva šta čeka Bosnu i Hercegovinu!
Next articleTREZNA SAM VEĆ 2 NEDELJE: Čuvena PEVAČICA kaže da je zbog PANDEMIJE “pevala” u FLAŠU!