Home Region HRVATI ZATVARAJU KAFIĆE I RESTORANE: Zabranjena prodaja alkohola posle 22 sata, okupljanja...

HRVATI ZATVARAJU KAFIĆE I RESTORANE: Zabranjena prodaja alkohola posle 22 sata, okupljanja do 25 ljudi!

98
0

HRVATI ZATVARAJU KAFIĆE I RESTORANE: Zabranjena prodaja alkohola posle 22 sata, okupljanja do 25 ljudi!

Novi set pooštrenih mera za sprečavanje širenja korona virusa, koji stupa na snagu u subotu i trajaće najkraće do 21. decembra, podrazumeva zatvaranje svih ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj, osim hotela i kampova koji pružaju uslugu smeštaja.

Istovremeno dozvoljena je priprema i dostava hrane u radnom vremenu kao da korona virusa nema. Mere je predstavio novinarima premijer Andrej Plenković rekavši da su one donete u konsultaciji sa strukom i nadležnim ministarstvima, a cilj je da se smanji broj novozaraženih i zaštiti zdravstveni sistem.

Plenković je rekao da je takođe zabranjeno okupljanje na javnim površinama sa više od 25 ljudi, a na privatnim okuljanjima najviše 10, uz obavezno nošenje maski i držanje distance.

Trajanje javnih događanja oročeno je do 22 sata. Obustavljeno je održavanje svadbi, a pogrebima može da prisustvuje najviše 25 ljudi s tim da se saučešće ne sme izjavljivati bliskim kontaktima.Nadležni su dužni da sprovedu dezinfekciju na svim javnim površinama, gde se okupljaju građani, kao i u stambenim objektima.

Javni prevoz ne sme biti popunjen više od 40 odsto raspoloživih mesta i svi moraju nositi maske. U prodavnicama i tržnim centrima mora biti javno istaknut broj kupaca koji se u tim objektima mogu naći u jednom trenutku, uz obaveznu primenu zaštitnih i pojačanih mera higijene.

Rad pekara je ograničen do 22 sata, kada stupa na snagu i zabrana prodaje alkohola do pet sati ujutru. Potpuno je obustavljen rad kazina i svih mesta za klađenje, sajmova i drugih privrednih i turističkih događaja. Obustavljaju se i sportske aktivnosti, osim za sportiste prve, druge i treće kategorije u pojedinačnim sportovima.

Uz ove mere koje, kako je rekao Plenković, mogu trajati i duže neophodno je pridržavati se svih do sada donetih mera i pozvao je građane da svako pojedinačno da svoj doprinos u sprečavanju širenja zaraze. kurir.rs

Previous articleUSVOJENE NOVE MERE PROTIV KORONA VIRUSA: Skraćeno radno vreme do 15. decembra, a evo ko prelazi na ONLAJN NASTAVU i do kada!
Next articleILDA POKAZALA KAKO JE UKRASILA SVOJ DOM! Jelka od poda do plafona, prizor kao iz bajke! (FOTO)