ČAJ KOJI SE PRAVI OD OVE NAMIRNICE JE NAJZDRAVIJI NA SVETU: Evo šta radi u ORGANIZMU, pogotovo od PUŠAČA!

Zdravlje

ČAJ KOJI SE PRAVI OD OVE NAMIRNICE JE NAJZDRAVIJI NA SVETU: Evo šta radi u ORGANIZMU, pogotovo od PUŠAČA!

Orasi se nalaze svuda oko nas. Često ih koristimo za ishranu, ali su još i odlično sredstvo za sprečavanje infarkta i za oporavak i očuvanje krvnih sudova – arterija kroz koje cirkuliše krv od i do srca

Čaj od orahovih pregrada odlično deluje protiv začepljenja arterija, svih srčanih bolesti i kod temperature izazvane srčanim problemima – posebno se preporučuje pušačima. Kontinuirano konzumiranje nikotina dovodi do sužavanja krvnih sudova kod dugogodišnjih pušača i zbog toga je ovaj čaj posebna preporuka za pušače.

Sastojci:

-orahove pregrade (4-5 pregrada)

-voda

Priprema čaja:

Priprema čaja od orahovih pregrada je jednostavna. Pregrade je potrebno potopiti u vodu i ostaviti da odstoje preko noć. Ujutru treba prokuvati vodu sa pregradama u vodi i kada provri skinuti sa vatre i sačekati da se ohladi, potom procediti.

Konzumiranje:

Čaj treba piti topao na prazan stomak, u gutljajima. Pije se 1 dnevno, svaki dan bez prekida. Kada se redovno pije, deluje i kod regulisanja visokog krvnog pritiska. Pušačima se preporučuje STALNA konzumacija ovog čaja, svako jutro. (Espreso.rs)