Home Region Njemački virolog upozorava na novu pandemiju!

Njemački virolog upozorava na novu pandemiju!

159
0

Njemački virolog upozorava na novu pandemiju!

Njemački virolog Kristijan Drosten upozorio je na opasnost novog virusa koji bi mogao da izazove pandemiju. Glavni virolog berlinskog “Šaritea” rekao je da je virus Mers-CoV, prema njegovom mišljenju, “kandidat” za sljedeću pandemiju.

Drosten je, njemačkom portalu “Kapital”, rekao da korona virus od nauke dobija dovoljno pažnje i da se s tim u vezi već sve čini. Zbog toga namjerava, kako je objasnio, da uspostavi malu radnu grupu koja bi se posvetila novom virusu.

Inače virus Mers (Middle East Respiratory Syndrome) pripada grupi korona virusa i prvi put se pojavio 2012. na arapskom poluostrvu.

Kao i korona, i Mers izaziva infekcije disajnih organa, zbog čega je Svjetska zdravstvena organizacija taj virus uvrstila među “prioritetne bolesti”, kojima se pridaje velika pažnja. novi.ba

Previous article4 DOKTORA IZ SRBIJE OTKRILA KAKO JAČAJU IMUNITET U DOBA KORONE: Doktorica ovo uzima najmanje DVA PUTA DNEVNO – ovo je tajna ZDRAVLJA!
Next articleOtpjevao staru HIT pjesmu od Seje Kalača ‘GOST’ i oduševio! ‘Nemam oca, nemam majku, nikog ovdje nemam ja’ (VIDEO)