Home Zdravlje DOKTOR SOLAKOVIĆ DAO SAVJET ZA SVE ŽENE: Svako jutro ovo pojedite DA...

DOKTOR SOLAKOVIĆ DAO SAVJET ZA SVE ŽENE: Svako jutro ovo pojedite DA BI BILE ZDRAVE I MRŠAVE!

49
0

DOKTOR SOLAKOVIĆ DAO SAVJET ZA SVE ŽENE: Svako jutro ovo pojedite DA BI BILE ZDRAVE I MRŠAVE!

Emir Solaković, opći srčani i vaskularni hirurg tokom gostovanja u jednoj TV emisiji, naveo je koji je najbolji odručak za žene, a koji za muškarce.

“Ja se budim oko pola 6. Dovoljno mi je 6 sati da se naspavam. Ljudi koji spavaju duže od 6 sati imaju neki problem. Nije normalno spavati duže od 6 sati. Organizam se sam budi nakon 6 do 7 sati, ako funkcioniše normalno. Ako ne možete da se naspavate, nešto se tu dešava: ili mnogo radite, ili ste pod stresom ili je u pitanju neka bolest…

Nikad nisam vidio da debeo čovjek doručkuje. On preskače doručak. Uvijek nešto gricka, nešto nezdravo. Kada jede, jede kao da ubacuje u pećinu. Kreće se samo iz automobila do kuće. Puno jedu, a nema fizičke aktivnosti i dolazi do debljanja.

Idealan doručak za ženu je: Čim ujutru ustanete popijte šolju čaja bilo kojeg. Sapere te toksine koji se skupljaju tokom noći. Zatim uzmite jaja. Za žene je idealan doručak kajgana od 3 bjelanca i jednog cijelog jajeta. To je 10 grama proteina. A muškarci: kajgana od 5 bjelanaca i jedno cijelo jaje. Masno se mora unositi jer je to bitno za organizam. Ako hoćete zdrave masnoće, po toj kajgani slobodno pospite i malo maslinovog ulja.

Naša koža, obrve, kosa, nokti sve je napravljeno od tih bjelančevina. I to bez hljeba. Svaki dan ovo jedite. Vašem mozgu je potreban šećer da bi se hranio, ali koji? Ja vam preporučujem da skuhate zob i dodajte nekoliko kockica tamne čokolade, pa stavite i koju suhu šljivu. Za ovaj doručak organiziam će vam reći: Hvala ti što si mi ovo dao.

Organizam voli zob jer on jedini od svihi namirnica ima istu supstancu kao majčino mlijeko. Nemojte jesti pahuljice, to je smeće. To je sami šećer. Skuhajte čist ovas ili zob kao pšenicu što kuhate.

Poslije ovoga komotno možete da popijete crnu kafu bez šećera i doći će do pražnjenja crijeva. E, tek tada ste spremni za posao. Moći ćete da izgurate 6 sati bez problema. Organizam će vam funkcionisati perfektno.

A ako pojedete kiflu, to je isto kao šećer da ste pojeli. Organizam neće znati da je pojeo kiflu, on to vari kao šećer. Što je bjelji hleb to je veće smeće. Hljeb sa semenkama je dobar i zdrav, ali pravi crni hleb. Bez farbe i dodataka. Ali maksimalno 2 kriške.

Bijeli hleb nema ništa što je vama potrebno!” balasevizam.novi.ba

Previous articleMOŽETE ODMAH PROVJERITI! Ako ne možete osjetiti ova 2 mirisa, možda imate covid-19!
Next articleDA LI ĆE VAS NOŠENJE DVE MASKE BOLJE ZAŠTITI OD SAMO JEDNE? Odgovor će vas iznenaditi, a evo šta morate da PAZITE ako nosite platnenu!