Home Magazin Zanimljivosti (VIDEO) SVI PVC PROZORI IMAJU OPCIJU ZBOG KOJE ĆE VAM U STANU...

(VIDEO) SVI PVC PROZORI IMAJU OPCIJU ZBOG KOJE ĆE VAM U STANU BITI MNOGO TOPLIJE, A RAČUNI ZA STRUJU MANJI: Evo šta trebate uraditi!

234
0

(VIDEO) SVI PVC PROZORI IMAJU OPCIJU ZBOG KOJE ĆE VAM U STANU BITI MNOGO TOPLIJE, A RAČUNI ZA STRUJU MANJI: Evo šta trebate uraditi!

Sve češće ljudi biraju PVC stolariju jer je lakše podesiti, ali i najbolje zadržavaju temperaturu u domu. Međutim, mnogi ne znaju dvije bitne stvari koje vam mogu značiti.

Naime, na prozorima možete podesiti zimski i ljetni režim. Jednostavno otvorite prozor i pronađite šraf na strani gdje se nalazi ručica, pa ga podesite pomoću inbus ključa.

Inbus ključem zavrtanj okrenite ka unutra i stan će vam odmah biti mnogo topliji. Ali budite oprezni i nikako prozor ne ostavljajte u tom položaju cijele godine jer se tako gume mnogo brže troše.

Ukoliko niste sigurni u kojem je položaju vaš prozor, uz jedan trik ćete lako otkriti. Pritisnite list papira prozorskim krilom. Ako možete da ga izvučete bez problema, prozor je u ljetnjem položaju. U suprotnom, vjerovatno je u zimskom. novi.ba

 

Previous articleMAJA PUKLA ČAK 23.200 € ZA 10 ESTETSKIH OPERACIJA: Smanjila nos za 3.200 €, popunila JAGODICE za 3.500 €, a ovo je PAPRENO platila…
Next articleSRBIJA UVELA NOVE MJERE PROTIV KORONE, MARIJA ŠERIFOVIĆ SE ODMAH OGLASILA NA INSTAGRAMU: “Ove nove mjere su jedno savršenstvo”