Home Uncategorized ZNA SE KADA ĆE POČETI “PRAVA ZIMA”: Poznati srpski meteorolog izneo dugoročnu...

ZNA SE KADA ĆE POČETI “PRAVA ZIMA”: Poznati srpski meteorolog izneo dugoročnu vremensku prognozu!

166
0

ZNA SE KADA ĆE POČETI “PRAVA ZIMA”: Poznati srpski meteorolog izneo dugoročnu vremensku prognozu!

Metorolog Đorđe Đurić rekao je da je zagađenje kod nas veliko, te da smo pod uticajem snažnog anticiklona.

– On diktira vremensku situaciju već mesec dana unazad. Vazdušni pritisak je jako visok i onda se to zagađenje spusti u niže slojeve atmosfere i onda su niži delovi Srbije i regiona hladniji i maglovitiji, dok je na Kopaoniku vedro – rekao je Đurić za TV Pink.

Kako je podsetio, prvi simbolični sneg je pao pre par dana na Kopaoniku, a da je u oktobru pao sneg od svega par santimetara na planinama Zapadne Srbije.

– Ono što je najbitnije je da u narednim danima neće biti snežnih padavinama – istakao je Đurić i dodao da tek krajem sedmice, odnosno početkom naredne bude slabih padavina.

Đurić je naglasio da je trenutno “sušan period” i da pravu zimu ne treba da očekujemo pre sredine decembra.

Direktorka klinike za psihijatrijske bolesti “dr Laza Lazerivić” prof. dr Ivana Stašević Karličić rekla je da ne postoje studije koje dokazuju i potvrđuju da vreme može da utiče na mentalno zdravlje ljudi.

– Ono što se za sada zna je to da se registruju neke bolesti koje imaju sezonski obrazac javljanja i to se uglavnom, odnosi na poremećaje raspoloženja. To je karakteristično sezonsko pojavljivanje, naročito depresivno raspoloženje, koje je rezervisano za deo godine kada imamo manje svetlosnih sati, što je povezano sa melatoninom i drugim neurotransmiterskim sistemima – objansila je Stašević Karličić i dodala da zbog toga jeste veća učestalost depresije. srbijadanas.com

Previous articlePOLICIJSKI ČAS OD 7 UVEČE DO 5 UJUTRU: Pogoršana situacija, uvode se oštrije mere!
Next articleAKO MISLITE DA STE DEBELI, VI STE U ŽESTOKOJ ZABLUDI: Evo zašto imate TAKO VELIK STOMAK!