ŠTRAJKUJE GLAĐU JER GA DRŽAVA NIJE ISPOŠTOVALA TOKOM PANDEMIJE: Želim ono što su mi OBEĆALI!

Region

ŠTRAJKUJE GLAĐU JER GA DRŽAVA NIJE ISPOŠTOVALA TOKOM PANDEMIJE: Želim ono što su mi OBEĆALI!

Bečki preduzetnik Volfgang Majer stupio je u štrajk glađu zato što nije dobio nikakvu pomoć od države tokom krize zbog korona virusa. U svojoj radnji Majer prodaje putne i ženske torbe, kofere, a trgovinu je preuzeo od svojih roditelja i sada se suočava sa propašću.

“Želim samo da dobijem ono što nam je vlada obećala”, objasnio je svoju odluku o stupanju u štrajk glađu.

Majer tvrdi da nije dobio nikakvu pomoć od države, koja je preduzetnicima koji su zbog mera morali povremeno da zatvaraju svoje radnje, obećala pokrivanje fiksnih troškova, nadoknadu obrta, kredite.

Ukazao je da je odlučio da ne napušta radnju, ne jede, već samo pije vodu i čaj. Porukama u izlogu svoje radnje on je učinio javnim svoj štrajk. U međuvremenu se Agencija za privredu Beča bavi njegovim slučajem.

Iz agenciji poručuju da oni ne mogu da zamene savezne mere pomoći, ali da mogu pomoći u vezi sa pravnim pitanjima. Majerov peh je mešavina brojnih okolnosti, od radova na ulici u kojoj je radnja, do propuštenih rokova i zatvaranja radnje zbog mera vlade. On je najavio da će nastaviti sa štrajkom glađu, da je u stalnom kontaktu sa lekarom, jer ne želi da štrajkuje do kome, pošto neće da “opterećuje bolnice”. (Espreso.rs/Agencije)