POLICIJSKI ČAS OD 7 UVEČE DO 5 UJUTRU: Pogoršana situacija, uvode se oštrije mere!

Region

POLICIJSKI ČAS OD 7 UVEČE DO 5 UJUTRU: Pogoršana situacija, uvode se oštrije mere!

Zbog pogoršane epidemiološke situacije Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je danas da dodatno za dva sata produži policijski čas, te da on počinje u 19.00 sati, kao i da za dva sata skrati rad ugostiteljskih i služnih objekata na celoj teritoriji Crne Gore.

U vladinom saopštenju se navodi da je dodatna mera doneta na predlog Instituta za javno zdravlje, pa će tako ugostiteljske i uslužne delatnosti raditi do 18 sati, umesto do 20, a policijski čas će trajati od 19 do 5 sati ujutru, umesto od 21 sat, kako je bilo do sada.

Nova mera stupa na snagu u sredu i važiće do 8. decembra, do kada se produžavaju mere donete 13. novembra. Navodi se da je NKT novu meru doneo sagledavajući epidemiološku situaciju sa jedne strane i ekonomsku sa druge.

Smatraju da je, kako kažu, nova mera dobro odmerena s ciljem da u najmanjoj mogućoj meri pogode građane i da daju očekivani rezultat. Građani su pozvani da u potpunosti poštuju sve mere jer je to jedini način suzbijanja širenja korona virusa. kurir.rs