Home Magazin Zanimljivosti NIPOŠTO NE KUCAJTE OVE RIJEČI u tražilici GOOGLE-a: POLICIJA VAM MOŽE POKUCATI...

NIPOŠTO NE KUCAJTE OVE RIJEČI u tražilici GOOGLE-a: POLICIJA VAM MOŽE POKUCATI NA VRATA!

156
0

NIPOŠTO NE KUCAJTE OVE RIJEČI u tražilici GOOGLE-a: POLICIJA VAM MOŽE POKUCATI NA VRATA!

Postoji nekoliko stvari koje nikada ne biste smjeli kucati na Google pretraživaču. Google može da kombinuje i podatke o vašoj historiji pretraživanja sa svim ostalim podacima o vašem identitetu. To može da poveže u jedan profil kojeg potom koriste oglašivači kako bi dobili podatke i ideju o vama šta da vam ponude.

1 .Ne pretražujte stvari koje će odati vašu lokaciju

– 2006. godine se dogodio prvi ozbiljan trenutak ugrožavanja javnosti, AOL je objavio listu pretraga koje su sprovođene na njegovim sajtovima, identitet korisnika je proizvoljan brojem, ali obzirom da su neke pretrage i dalje vezane lično, mediji su rekli da je teško identifikovati rodni grad, godine, spol i komšiluk.

2. Ne pretražujte ništa što ima veze sa medicinskim lijekovima

Google tvrdi da brani oglašivačima da baziraju svoje kampanje na osjetljivim podacima, kao što su religiozna uvjerenja i zdravlje, a njegova pravila korištenja inače daju na pravo da sve pretrage bilježi, da ih sa IP adresom povezuje, kao i sa nalogom Googla a potom da koristi te podatke da bi nam servirao oglase širom svijeta.

3. Ništa sumnjivo ne tražite (posebno na poslu)

– prosto je sasvim, nemojte ništa sumnjivo tražiti ili stvari koje mogu da budu protumačene kao kriminalno ponašanje kada neko vašu historiju pretraživanja posmatra. Potrebno je da naglasiti kako su nekim istragama kao dokazi korištene Google pretrage, kao u vezi zločina sa kojeg su počinili.

Ova upustva slijedite, na vrijeme se osigurajte, a korištenje podataka može da ima i mnogo utjecaja na život, pazite gdje ostavljate svoje podatke. novi.ba

Previous articleKako je Draško Stanivuković postao rak-rana Miloradu Dodiku: Znao je da će doći na vlast!
Next articleESTRADA SE OPRAŠTA OD KOLEGE, NA RESPIRATORU BIO 9 DANA: “Ova korona kosi i ne bira”