Muškarcu (34) u KBC Bežanijska kosa AMPUTIRANA NOGA ZBOG KORONE! Virus pokazuje novo, još užasnije lice!

Region

Muškarcu (34) u KBC Bežanijska kosa AMPUTIRANA NOGA ZBOG KORONE! Virus pokazuje novo, još užasnije lice!

Muškarac od svega 34 godine zbog korone je ostao bez noge, pošto su morali da mu je amputiraju, otkrila je nove užase kovida 19 doc. dr Marija Zdravković, direktorka KBC Bežanijska kosa. Ona je naglasila da je kovid veoma čudno oboljenje i teška bolest koja napada sve organe.

– Ova bolest je vrlo čudna i mislim da je još uvek ne razumemo. Imamo ljude od 90 godina koji izađu iz bolnice na nogama, a s druge strane, juče smo imali mladog čoveka od 34 godine, kojem smo morali da amputiramo nogu jer je dobio tromboemboliju, ne znamo kako ni zbog čega – rekla je za Pink i dodala:

– Ovaj virus je sistemsko oboljenje i u najtežim formama dolazi do kliničke slike koja liči na sepsu, to je vrlo teška bolest.

Dr Zdravković je ranije izjavila da kod srednje teških i teških formi kovida nastaju tromboze, što su zapravo ugrušci u krvnim sudovima, koje mogu da izazovu šlog, infarkt, pa i smrt.

– Imali smo pacijenta čija su se pluća oporavila od kovida, a umro je pošto je srce stalo zbog tromboembolije – navela je ona. Pink.rs, Foto: Tanjug AP/Armando Franca