Home Magazin Zanimljivosti AKO MISLITE DA STE DEBELI, VI STE U ŽESTOKOJ ZABLUDI: Evo zašto...

AKO MISLITE DA STE DEBELI, VI STE U ŽESTOKOJ ZABLUDI: Evo zašto imate TAKO VELIK STOMAK!

415
0

AKO MISLITE DA STE DEBELI, VI STE U ŽESTOKOJ ZABLUDI: Evo zašto imate TAKO VELIK STOMAK!

Nadutost stomaka (nadimanje) je pojava, stanje, mogući znak nekog oboljenja, ali sama po sebi nije bolest. To je neprijatan osećaj pritiska u trbuhu, zbog čega trbuh bude tvrd i nadut više nego što bi se očekivao nakon unete hrane. Ne mora biti povezana sa unošenjenjem hrane. Uglavnom se ponavlja se s vremena na vreme. Nema veze sa gojaznošću.

A moguće da nastaje iz ova četiri razloga:

HRANA – stomak će vam biti nadut zbog hrane koja se teško vari, zato, naš savjjet je da izbjegavate hranu koja je začinjena, Zaboravite i na brzu hranu, a inače moguće je i da ste alergični na nešto, pa zbog toga se javlja nadutost. Neki ljudi se nisu testirali, ali i gluten može da uzrokuje ako ste alergični na njega.

KOLIČINA – ovo je i logično, ako se prejedete, moguće je da ćete i sami osjetiti nadutost u stomaku. Nema potrebe ni da se izgladnjuijete, a isto tako ni da se prejedate. Brzo ne jedite, i normalne porcije unosite u sebe.

ALKOHOL – zbog njega vam se mogu javiti nuspojave, on će vam uništiti organe tako, a možete osjetiti i bolove u stomaku, kao i nadutost.

VJEŠTAČKA PIĆA – najviše se ovdje misli na pića koja su obojena, ili gazirana. Pogotovo gazirana, ona vas najviše pušu i zato imate osjećaj nadutosti. novi.ba

Previous articleZNA SE KADA ĆE POČETI “PRAVA ZIMA”: Poznati srpski meteorolog izneo dugoročnu vremensku prognozu!
Next article(VIDEO) KRISTIJAN SINOĆ USTAO I PRED SVIMA OVO OTKRIO O ARKANU: Svi čekaju reakciju Veljka i Cece kad čuju, EVO ŠTA MU JE ARKAN DAO!