Home Zdravlje IMATE PREVIŠE VOSKA U UŠIMA I SVRBI VAS UHO? Američki pedijatar otkriva...

IMATE PREVIŠE VOSKA U UŠIMA I SVRBI VAS UHO? Američki pedijatar otkriva kako da izbacite SAV VOSAK jednostavno i bezbolno, NE TREBAJU VAM ŠTAPIĆI ZA UŠI!

1174
0

IMATE PREVIŠE VOSKA U UŠIMA I SVRBI VAS UHO? Američki pedijatar otkriva kako da izbacite SAV VOSAK jednostavno i bezbolno, NE TREBAJU VAM ŠTAPIĆI ZA UŠI!

Američki pedijatar doktor Gill D. na svojoj stranici napisao je nekoliko korisnih savjeta za sve oni koji imaju češće nakupljanje voska u ušima.

Doktor Gill piše kako vosak u ušima ne smijemo uklanjati nasilno, već da je to potrebno raditi na jedan mnogo učinkovitiji način, iako napominje da ovaj problem najbolje rješava doktor specijalista.

On preporučuje metodu omekšavanje nakupina u ušima koje su se stvrdle, što je najbolje raditi sa uljem.

Uzmite vaticu natopite je sa uljem i stavite u uho bez da je gurate u uho. Zatim bi se trebala protresti glava kako bi se vosak mogao pomaknuti prema vanjskom kanalu. Pričekajte dvije do tri minute i nakapajte par kapi ulja u uho.

To bi trebalo razbiti vosak, ali ukoliko ne uspijete, tada napravite mješavinu bijelog octa i medicinskog alkohola u omjeru jedan prema jedan, te s tom otopinom uz pomoć injekcije ili šprice iz apoteke jednostavno isperite uho. novi.ba

Previous article(VIDEO) KAKO JE LEGENDARNI IZET PRIJE 10 GODINA PREDVIDIO PANDEMIJU, evo šta je rekao ŠEFIKI ZA MASKE: “Pandemija je neizbježna”
Next articleDOKTOR KON SE OGLASIO NAKON SAHRANE IRINEJA, NA SAHRANI JE BILO GREŠAKA: Od sutra NOVE MJERE!