PACIJENT POBEGAO IZ KOVID BOLNICE U NIŠU: Policija ga pronašla u stanu, nije se opirao, ali je imao OVAJ IZGOVOR!

Region

PACIJENT POBEGAO IZ KOVID BOLNICE U NIŠU: Policija ga pronašla u stanu, nije se opirao, ali je imao OVAJ IZGOVOR!

Šezdesetosmogodišnji Nišlija pobegao je u noći između subote i nedelje iz kovid bolnice u Kliničkom centru u Nišu, oko tri sata iza ponoći, a policija ga je ubrzo pronašla u njegovom stanu.

Najpre se mislilo da je pacijent otišao do toaleta, a kad je zdravstveno osoblje shvatilo da je nestao, alarmirana je policija.

– Policijski službenici su ga našli u njegovom stanu. On se nije opirao, tvrdio je da se uplašio bolničkog lečenja, zbog čega je odlučio da pobegne – navode za “Novosti” sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Oni dodaju da ga je ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć uz asistenciju policije, vratila ga je u bolnicu. Kako saznaju “Novosti”, Osnovno javno tužilaštvo se izjasnilo da je on počinio krivično delo nepostupanja po zdravstvenim propisima u vreme epidemije.

Krivični zakonik predviđa ovo delo u članu 248. koji glasi “kazna do tri godine zatvora ili novčana kazna zaprećena je onome ko za vreme epidemije kakve opasne zarazne bolesti ne postupa po propisima, odlukama ili naredbama kojima se određuju mere za njeno suzbijanje ili sprečavanje”. (Espreso.rs)