NEMAČKI NAUČNICI DOŠLI DO NEVEROVATNOG OTKRIĆA: Ovo piće pomaže u borbi protiv korone, IMATE GA KOD KUĆE!

Region

NEMAČKI NAUČNICI DOŠLI DO NEVEROVATNOG OTKRIĆA: Ovo piće pomaže u borbi protiv korone, IMATE GA KOD KUĆE!

Grupa naučnika Univerzitetske bolnice u Esenu otkrili su da čajevi od žalfije i perile imaju jak uticaj i mogu da suzbiju aktivnost korona virusa, javljaju svetski mediji. Studija nemačkih lekara čeka detaljnu reviziju.

Virolozi su inkubirali ćelije koronavirusa sa biljnim čajevima od žalfije, perile i kolijandera. Dok su pripremali čajeve, pobrinuli su se da tekućine proključaju, a onda su ubacili biljke. One su stajale dva sata u vodi toploj 60 stepeni Celzijusa kako bi osigurali maksimalnu saturaciju sa biljnim komponentama.

Istraživači su otkrili da i kratkotrajno uzimanje perile ili žalfije dovoljno je da osetno spreči reprodukciju koronavirusa. Međutim, iako naučnici smatraju da bi ovi čajevi mogli da se korite u borbi protiv ovog virusa, smatraju da ove informacije moraju da budu detaljnije ispitane od strane drugih stručnjaka.

Prema poslednjim podacima, više od 58 miliona ljudi zaraženo je koronavirusom, dok je preko 1,3 miliona preminulo od posledica bolesti COVID-19 (Espreso.rs/Telegraf)