IGRATE SE ŽIVOTOM: Doktor Stevanović upozorava građane da se nipošto ne liječe SAMI KOD KUĆE! Evo zašto!

Region

IGRATE SE ŽIVOTOM: Doktor Stevanović upozorava građane da se nipošto ne liječe SAMI KOD KUĆE! Evo zašto!

Direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović upozorio je danas na sve veći broj hospitalizovanih pacijenata i to pogotovo onih koji imaju tešku kliničku sliku. Trenutno je prema njegovim riječima najviše ugroženo radnoaktivno stanovništvo srednje životne dobi.

– Na Infektivnoj klinici svako jutro dočekamo sa prekobrojnim pacijentima koje smještamo na privremene krevete. Čim nekoga otpustimo na njegovo mjesto primamo novog bolesnika. Tako je stanje i u drugim bolnicama – rekao je Stevanović nakon sastanka ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica.

Raste i broj pacijenata koji su probali da se sami liječe.

– Opet nam raste procenat onih koji se sami liječe kod kuće i misle da ovo može da prođe samo od sebe bez savjeta ljekara ili sa minimalnom pomoći ljekara. Završava se na tome da se postavi dijagnoza, ali onda da bi izbjegli hospitalizaciju, više se ne jave. Dolaze poslije pet-šest dana sa ekstremno teškim kliničkim slikama i bukvalno sa vrata idu u jedinice intenzivne njege – rekao je Stevanović.

Direktor Infektivne klinike je apelovao na građane da se jave u kovid ambulante čim primete simptome.

– Nemojte pokušavati da ovu bolest liječite sami kod kuće jer jednostavno ne može da prođe sama od sebe – apelovao je Stevanović,prenosi Kurir. novi.ba