Home Region DIJETE PRONAĐENO NAKON MJESEC DANA Dječaka tražilo 7.000 ljudi, niko nije sumnjao...

DIJETE PRONAĐENO NAKON MJESEC DANA Dječaka tražilo 7.000 ljudi, niko nije sumnjao gdje bi mogao biti!

89
0

DIJETE PRONAĐENO NAKON MJESEC DANA Dječaka tražilo 7.000 ljudi, niko nije sumnjao gdje bi mogao biti!

Jedan sedmogodišnji dJečak iz sela Gorki u Rusiji nestao je krajem septembra – kada je sišao sa autobusa na stanici, nije stigao kući i od tada mu se gubio svaki trag. Najmanje 7.000 ljudi učestvovalo je u potrazi za njim: policija, lokalni mještani, a dijete je poslije mjesec i po dana agonije konačno pronađeno zahvaljujući Interpolu.

Kako navode ruski mediji, njega je u podrumu kuće držao 26-godišnji muškarac u obližnjem selu, koji navodno ima mentalnih problema. Istražni komitet koji je formiran kako bi se pronašao nestali dečak saopštio je da je za otmicu odgovoran Dmitrij K.

– Kada je video dječaka kraj jezera, zastao je i počeo da razgovara sa njim, poslije čega je koristeći silu ubacio mališana u automobil i odvezao ga u obližnje selo Makarika – saopštili su istražitelji.

Prema pisanju RIA Novosti, dječak je narednih mjesec i po dana proveo u jednom podrumu koji je udaljen nekih 20 kilometara od kuće. Kidnapovano dijete nađeno je uz veliku pomoć Interpola, pošto su lokalni policajci dobili informaciju sa interneta da jedna osoba drži dijete kod kuće. Kako se navodi, Dmitrij se dopisivao sa jednom osobom u Bugarskoj, te je na osnovu prepiske zaključeno gdje je zatočen oteti dječak.

Pošto je rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova došlo do podataka, organizovala je 19. novembra akciju spasavanja. Kada je policija upala u kuću, pronašla je Dmitrija kako na koljenima drži dječaka čije ime nije otkriveno javnosti. Otmičar je uhapšen, a mališan je poslije pregleda ljekara vraćen roditeljima. Kako se navodi, dječak nije imao fizičkih povreda.

Jedan od žitelja sela Makarika kaže da je Dmitrij na proljeće došao u taj kraj.

– On nije starosjedelac. Kupio je kuću koju je namjeravao da koristi samo tokom ljeta. Tamo je ledeno tokom zime. Međutim, iako je bila oronula, brzo ju je spremio za hladnije dane, uradio je izolaciju. Znam da Dmitrij ima kuću i blizu Suzdala, ali mi nije bilo jasno zašto bi i ovde kupovao kuću? Nije imao porodicu, zašto bi provodio zimu u Makariki? Očigledno je imao plan – priča mještanin koji je želio da ostane anoniman.

Iako ga je viđao, ovaj sagovornik kaže da nije pričao sa novim žiteljom Makarike.

– Nije bio komunikativan. Najbliže komšije su mu pomagale oko sređivanja kuće, i kada su mu ponudile piće, rekao im je: “Ne pijem, na tabletama sam”. Objasnio je da nije dobro u glavi, jer su mu roditelji umrlo rano. Vrijedan je i zna svašta nešto zna da radi oko kuće. I niko ne zna ništa o njemu – dodao je on.

Guverner Makarike Artem Bulanov kaže da nikada nije vidio Dimitrija, iako živi u tom mjestu četiri godine.

– Prije mjesec dana postao sam predsjednik ove male opštine. Živim ovdje četiri godine i nikada nisam vidio Dimitrija. Moja dužnost je da znam sve ljude. U više navrata sam kucao na vrata kuće, ali niko nije odgovara. Ili nikoga nije bilo tamo, ili nije želio da otvori vrata. Nisam primjetio da bilo ko živi tamo – kaže Bulanov.

Prema navodima ruskih medija, grupa građana “Lisa Alert” organizovala je potragu za dječakom pješice, a pokrivena je bila teritorija veća od 10.000 kilometara. Uz pomoć mreže, kao i volontera, pregledali su oko 44.000 slika kako bi identifikovali nestalog dječaka. RIA Novosti takođe navodi da je odmah pošto je nestao dječak bio još jedan pokušaj kidnapovanja u selu Makarika.

– Imamo veliku porodicu, a 29. septembra neki su htjeli da nam otmu dijete. On ima osam godina, a ispred njega je stao automobil i ponudili su mu da ga odbace do kuće. Od tada niko nije pričao o ovome – kaže Bulanov.

Za sada nije poznato da li je i Dmitrij povezan i sa ovim pokušajem kidnapovanja, prenosi Telegraf. novi.ba

Previous articlePrognoza za kraj novembra: Evo kakvo vas vrijeme očekuje naredne sedmice!
Next articleVečeras u 22 sata stupaju na snagu nove mjere: Policijski sat, zatvaranje ugostiteljskih objekata, škola i teretana!