Home Region UHAPSILI ČOVEKA JER JE JEO BUREK BEZ MASKE NA ULICI!!! Alo, ljudi,...

UHAPSILI ČOVEKA JER JE JEO BUREK BEZ MASKE NA ULICI!!! Alo, ljudi, KUDA JE KRENUO OVAJ SVET?

104
0

UHAPSILI ČOVEKA JER JE JEO BUREK BEZ MASKE NA ULICI!!! Alo, ljudi, KUDA JE KRENUO OVAJ SVET?

Buregdžinica “Olimpija” u Ljubljani osigurala je sebi reklamu i popularnost na društvenim mrežama obećanjem da će dostavljaču hrane, kažnjenom jer je u vrijeme epidemije jeo na javnom prostoru, pokriti trošak globe dokaže li da je konzumirao njihov popularni burek sa sirom.

“Tražimo slavnog dostavljača hrane koji je prošlog tjedna u Ljubljani platio kaznu zbog konzumiranja hrane na stubištu ispred Franjevačke crkve. Nameravamo ga pitati gde je burek kupio. Ako se pokaže da je to bio naš burek, spremni smo mu pomoći u plaćanju kazne”, objavila je poznata ljubljanska buregdžinica na društvenim mrežama.

Kako prenose slovenački mediji, ista je buregdžinica, kako se da naslutiti i iz njenog imena, jedan od partnera nogometnog kluba Olimpija, a ovih je dana besplatan burek do kraja života obećala i članovima slovenačke fudbalske reprezentacije, nakon što su se, odigravši nerešeno s Grčkom, uspeli plasirati u višu grupu B u Ligi nacija.

Slučaj anonimnog dostavljača hrane koji je kažnjen kaznom od 400 eura jer je u vrijeme ‘lockdowna’ u centru Ljubljane, u pauzi posla seo i skinuo masku navodno da bi na brzinu konzumirao jutarnji obrok, prerastao je u društveni događaj, ali i pravi politički teatar nakon što je slika tog prizora postala viralna na društvenim mrežama, a o slučaju je raspravljao i parlament.

Opozicija je spomenuti slučaj uzela kao ilustraciju tvrdnji da su neke poduzete mere protiv koronavirusa apsurdne i preterane, a kažnjavanje diskriminatorno, jer su se u javnosti i neki političari pojavljivali bez maski. Policija pak tvrdi da je kažnjavanje bilo zakonski opravdano jer prekršitelj nije nosio masku na otvorenom javnom prostoru, kako je propisano.

Premijer Janez Janša često ističe da nepoverenju prema vladinim potezima u vremenu pandemije često doprinose mediji i društvene mreže jer sve dovode u pitanje, pa se mera ne pridržava oko deset odsto stanovništva, čime se ugrožava javno zdravlje svih. (Espreso.rs/Večernji.hr)

Previous articleAustrija nakon Lockdowna utvrdila detalje novog koraka u borbi protiv korone!
Next articleZAŠTO ŽENA NE TREBA DA UZME PREZIME OD MUŽA KAD SE UDA: 3 glavna razloga protiv!