Home Magazin Zanimljivosti Kad sanjate svoju ili tuđu smrt, značenja su drugačija: Evo kakvu poruku...

Kad sanjate svoju ili tuđu smrt, značenja su drugačija: Evo kakvu poruku vam podvijest šalje!

366
0

Kad sanjate svoju ili tuđu smrt, značenja su drugačija: Evo kakvu poruku vam podvijest šalje!

Gotovo da nema čojveka koji makar jednom nije sanjao smrt, tuđu ili sostvenu, a ovaj san ima više značenja u odnosu na okolnosti i sam sadržaj sna. Naša podsvijest nam šalje signale putem snova i valjalo bi ih tumačiti individualno, ali postoje i neke tipične situacije koje su zajeničke, odnosno nose istu poruku svima.

Ukoliko ste sanjali pokojnika, a koji u vašem snu umire, bitno je protumačiti vaš odnos dok je bio živ i šta je predstavljao kao figura u vašem životu. Treba imati u vidu da je ta osoba deo vaše psihe, deo koji želite da “umre”. Pokušajte da se fokusirate na asocijacije, šta je ta osoba željela da vam kaže i šta je to što vas opterećuje i želite da ga se riješite?

Ovo može umnogome podstaći vaš lični razvoj.

Ako je mrtva osoba u snu zapravo na javi živa, posebno ako je riječ o vašim bližnjima, moguće je da ste razvili određenu dozu averzije prema njoj, da je više ne doživljavate na isti način i da ste prevazišli autoritet koji je imala nad vama. Iako gubitak nekog bližnjeg u snu može izazvati snažne emocije, umirujuća je činjenica da je odnos sazreo sa osobom koju ste sanjali, da su pokidane neke spone i prevaziđeni neki jazovi koji su postojali kao vaše lično breme.

Često kada sanjamo sopstvenu smrt, podsvjesno je realno da je to projekcija našeg sopstvenog straha od smrti. Ipak, za ovakav san, postoje i druga objašnjenja – lični konflikt koji niste u stanju da riješite sami. Potrebno je da razmislite koji to segmeneti vaše ličnosti i karaktera treba da ostanu iza vas, jer san vam šalje poruku da treba da odbacite sve iracionalne osećaje krivice i “resetujete se na fabričko podešavanje”.

Stare navike, bivše veze, ambicije i mnogo toga morate ostaviti iza sebe kako vam se ovakvi snovi ne bi ponavljali. (Telegraf.rs)

 

Previous articleDo jučer zdrav kao drijen, a onda preko noći na smrt bolestan!
Next articleKon upozorava: Imat ćemo 50 mrtvih dnevno!