Home Region HITNO, VLADA DONELA NOVE MERE!!! Skraćeno radno vreme RESTROANA I KAFIĆA do...

HITNO, VLADA DONELA NOVE MERE!!! Skraćeno radno vreme RESTROANA I KAFIĆA do 18 sati, EVO I DO KAD OVO VAŽI!

139
0

HITNO, VLADA DONELA NOVE MERE!!! Skraćeno radno vreme RESTROANA I KAFIĆA do 18 sati, EVO I DO KAD OVO VAŽI!

Vlada Srbije propisala je nove mere, koje će biti na snazi počev od utorka ujutru, pa narednih deset dana, a prva od njih je skraćenje radnog vremena do 18.00 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima, saznaje Tanjug u vladi.

Druga mera je obavezno i bezuslovno koriđćenje lične zaštitne opreme, odnosno nošenje zapšitne maske, u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom prostoru u onim situacijama gde se ne mogu izbeći međuljudski kontakti.

Sledi zabrana svih javnih okupljanja sa prisustvom više od 5 osoba, u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

Od ove mere izuzeti su radne organizacije, školske ustanove, prodavnice, tržni centri i slični objekti, za koje važi propisano ograničenje broja prisutnih osoba u svakom trenutku u odnosu na kvadraturu objekta – odnosno minimum 4 kvadratna metra po osobi.

Vlada je propisala i omogućavanje rada od kuće svim zaposlenima kod kojih to radni proces dopušta.

Uvedena je i mera stroge kontrole obaveze nošenja zaštitne maske u vozilima javnog prevoza, uz ograničenje maksimalnog broja putnika u vozilu na polovinu deklarisanog kapaciteta vozila.

Među novim merama je i stroga kontrola sprovođenja kućne izolacije, kućnog karantina (samoizolacije), kao i svih ostalih protivepidemijskih mera koje su na snazi. Ove mere su oročene na period od 10 dana, nakon čega će biti iznova razmotrene u svetlu kretanja epidemiološke situacije, rečeno je za Tanjug u Vladi Srbije. (Espreso.rs/Tanjug)

Previous articleREDOVNA KRVNA SLIKA VAM MOŽE POKAZATI DA LI IMATE KORONU: Ovo su parametri koji vam sve otkrivaju!
Next articleŠta kada se zalede dovodi za gorivo?