SLOVENIJA NE POPUŠTA! Produžena zabrana rada prodavnicama na još sedam dana!

Region

SLOVENIJA NE POPUŠTA! Produžena zabrana rada prodavnicama na još sedam dana!

Vlada Slovenije je produžila za još sedam dana zabranu rada prodavnica koje nisu od suštinske važnosti i zabranu kulturnih događaja, izjavio je danas njen portparol za kovid-19 Jelko Kacin.

Na sutrašnjoj onlajn sednici odlučiće se da li će biti produžene i druge mjere, poput noćnog policijskog časa ili kretanja između opština, prenosi slovenačka agencija STA. Sedmodnevno produženje odnosi se i na časove vožnje.

Izuzetak od zabrane trgovine su prodavnice sa namirnicama, prodavnice proizvoda za ličnu njegu i čišćenje ili poljoprivrednih proizvoda, apoteke, benzinske pumpe, banke i osiguravatelji, pošte, autoservisi kao i dostavne službe.

Prodavnice odjeće, obuće i tehnike nisu navedene među izuzecima, pa čak ni prodavnice prehrambenih proizvoda ne smiju da prodaju tehničku robu, odjeću ili obuću. Svi sudovi u Sloveniji su 16. novembra prešli u režim zaključavanja do daljnjeg da bi pomogli u borbi protiv korona virusa.

To znači da se sudske rasprave održavaju samo za nekoliko hitnih pitanja, dok su sva ostala otkazana, osim ako se ne vode video pozivima. novi.ba