Naslovnica Region SLOVENIJA NE POPUŠTA! Produžena zabrana rada prodavnicama na još sedam dana!

SLOVENIJA NE POPUŠTA! Produžena zabrana rada prodavnicama na još sedam dana!

6
0

SLOVENIJA NE POPUŠTA! Produžena zabrana rada prodavnicama na još sedam dana!

Vlada Slovenije je produžila za još sedam dana zabranu rada prodavnica koje nisu od suštinske važnosti i zabranu kulturnih događaja, izjavio je danas njen portparol za kovid-19 Jelko Kacin.

Na sutrašnjoj onlajn sednici odlučiće se da li će biti produžene i druge mjere, poput noćnog policijskog časa ili kretanja između opština, prenosi slovenačka agencija STA. Sedmodnevno produženje odnosi se i na časove vožnje.

Izuzetak od zabrane trgovine su prodavnice sa namirnicama, prodavnice proizvoda za ličnu njegu i čišćenje ili poljoprivrednih proizvoda, apoteke, benzinske pumpe, banke i osiguravatelji, pošte, autoservisi kao i dostavne službe.

Prodavnice odjeće, obuće i tehnike nisu navedene među izuzecima, pa čak ni prodavnice prehrambenih proizvoda ne smiju da prodaju tehničku robu, odjeću ili obuću. Svi sudovi u Sloveniji su 16. novembra prešli u režim zaključavanja do daljnjeg da bi pomogli u borbi protiv korona virusa.

To znači da se sudske rasprave održavaju samo za nekoliko hitnih pitanja, dok su sva ostala otkazana, osim ako se ne vode video pozivima. novi.ba