PREMIJER NAJAVIO: SITUACIJA JE OZBILJNA, IDUĆIH DANA DODATNE MJERE…

Region

PREMIJER NAJAVIO: SITUACIJA JE OZBILJNA, IDUĆIH DANA DODATNE MJERE…

Hrvatski premijer Andrej Plenković ustvrdio je u petak da su uvedene mjere uspjele stabilizirati trend novozaraženih koronavirusom, ali situacija je i dalje ozbiljna pa će se ići s dodatnim, ciljanim mjerama kako bi se ograničilo širenje zaraze i osiguralo bolju zdravstvenu situaciju.

Plenković je nakon sastanka parlamentarne većine u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici potvrdio da su razgovarali o novim mjerama, kako bi se suzbilo širenje epidemije, javila je Hina.

-Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović izvijestio nas je o nizu mjera o kojima smo raspravljali proteklih sedmica, prateći provedbu mjera koje smo uveli prije tri sedmice, a kako bismo mogli uvesti nove mjere – rekao je.

Ponovio je da su uvedene mjere uspjele stabilizirati trend novozaraženih.

-Brojevi su danas niži nego prošlog petka, ali situacija je i dalje ozbiljna pa ćemo ići s dodatnim, ciljanim mjerama idućih dana i na taj način nastojati limitirati širenje zaraze i osigurati bolju zdravstvenu situaciju – kazao je Plenković.

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 2.958 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a preminulo je 57 osoba, najviše do sada u jednom danu. Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj je 18.193, među njima su 1.992 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 217 pacijenata. hayat.ba