Home Region PREMIJER NAJAVIO: SITUACIJA JE OZBILJNA, IDUĆIH DANA DODATNE MJERE…

PREMIJER NAJAVIO: SITUACIJA JE OZBILJNA, IDUĆIH DANA DODATNE MJERE…

115
0

PREMIJER NAJAVIO: SITUACIJA JE OZBILJNA, IDUĆIH DANA DODATNE MJERE…

Hrvatski premijer Andrej Plenković ustvrdio je u petak da su uvedene mjere uspjele stabilizirati trend novozaraženih koronavirusom, ali situacija je i dalje ozbiljna pa će se ići s dodatnim, ciljanim mjerama kako bi se ograničilo širenje zaraze i osiguralo bolju zdravstvenu situaciju.

Plenković je nakon sastanka parlamentarne većine u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici potvrdio da su razgovarali o novim mjerama, kako bi se suzbilo širenje epidemije, javila je Hina.

-Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović izvijestio nas je o nizu mjera o kojima smo raspravljali proteklih sedmica, prateći provedbu mjera koje smo uveli prije tri sedmice, a kako bismo mogli uvesti nove mjere – rekao je.

Ponovio je da su uvedene mjere uspjele stabilizirati trend novozaraženih.

-Brojevi su danas niži nego prošlog petka, ali situacija je i dalje ozbiljna pa ćemo ići s dodatnim, ciljanim mjerama idućih dana i na taj način nastojati limitirati širenje zaraze i osigurati bolju zdravstvenu situaciju – kazao je Plenković.

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 2.958 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a preminulo je 57 osoba, najviše do sada u jednom danu. Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj je 18.193, među njima su 1.992 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 217 pacijenata. hayat.ba

Previous articleODLUČUJUĆI TRENUTAK ZA BUDUĆE ZDRAVLJE 1,1 MILIJARDE PUŠAČA ŠIROM SVIJETA!
Next articleURNEBESNI SNIMAK KRUŽI DRUŠTVENIM MREŽAMA: TRUMPOV ADVOKAT SE TOLIKO PREZNOJAVAO DA MU JE NIZ LICE POČELA CURITI BOJA ZA KOSU…