NOVE STROŽE MERE NA SNAZI OD PONOĆI: Ograničavanje okupljanja, rada kafića…

Region

NOVE STROŽE MERE NA SNAZI OD PONOĆI: Ograničavanje okupljanja, rada kafića…

Hrvatska je danas oborila najcrnji rekord otpočetka epidemije sa čak 57 preminulih od korona virusa u poslednja 24 sata. Na pres konferenciji tamošnjeg kriznog štaba objavljen je niz mera koje se uvode danas i trajaće do sredine decembra. Kako je rečeno na konferenciji, i dalje liberalnije mere od Hrvatske ima samo Estonija.

Hrvatska je danas uvela ograničavanje javnih događaja na dozvoljeno prisustvo 25 osoba, umesto dosadašnjih 50. Na svadbama je dozvoljeno da bude 15 ljudi, a na sahranama 25. Privatna okupljanja su svedena na 10 osoba.

Danas na snagu stupa i obustava rada ugostiteljskih objekata kao i noćnih klubova koji su još letos bili označeni kao mesta odakle se virus najviše širio i zbog čega je Austrija pozvala svoje građane da se vrate kući sa letnjeg odmora u Hrvatskoj što je prouzrokovalo velike probleme u nastavku turističke sezone na Jadranu.

Kafići i restorani moći će od danas da rade do 22 sata. Takođe, uvodi se i zabrana prodaje alkoholnih pića od 22 do 6 sati. Bisokopi, pozorišta i umetničke priredbe mogu se održavati uz propisanu distancu od 4 metra, odlučeno je danas na sednici hrvatskog kriznog štaba. Škole zasad nastavljaju da rade.

Sa 2.958 novih slučajeva u poslednja 24 sata Hrvatska se suočava sa najvećim talasom epidemije korona virusa od 25. feburara kada je u ovoj državi zabeležen i prvi slučaj zaraze. srbijadanas.com