Home Region STIGLE DOBRE VIJESTI IZ NJEMAČKE!

STIGLE DOBRE VIJESTI IZ NJEMAČKE!

192
0

STIGLE DOBRE VIJESTI IZ NJEMAČKE!

Njemačka agencija za kontrolu bolesti saopćila je u četvrtak da je situacija s koronavirusom u zemlji još ozbiljna, ali kako postoje znaci da mjere lockdowna usporavaju širenje virusa.

Institut Robert Koch javio je o 22.609 novih potvrđenih slučajeva COVID-19 u proteklih 24 sata i o 251 preminuloj osobi.

Ute Rexroth, visoka zvaničnica angažovana u odgovoru Instituta na pandemiju, izjavila je da je takozvani reproduktivni broj koji pokazuje koliko je ljudi zaraženo, u opadanju.

Njemačka je uvela stroge restriktivne mjere početkom novembra, zatvarajući restorane, barove i fitness centre, ali ostavljajući otvorenim prodavnice i škole.

Predsjednik Robert Koch Instituta u Berlinu, profesor Lothar Wieler, izjavio je da je situacija u Njemačkoj još „veoma, veoma ozbiljna“ i kako postoji opasnost da bolnice budu nakrcane kontinuiranim visokim brojem zaraženih ljudi, prenosi AP. hayat.ba

Previous articleBILA SAM NA ULTRAZVUKU U 16. SEDMICI TRUDNOĆE: Kad su mi rekli šta nosim, SRCE MI JE POTONULO, morala sam to da krijem od svih…
Next articleVJENČANICA JOJ KOŠTALA 170 HILJADA EURA, TORTA 40 HILJADA: A da joj vidite mladoženju, DA LI SE BOGATA NEVJESTA USREĆILA?