Home Magazin Zanimljivosti OVA BILJKA TJERA MIŠEVE, DRŽITE JE U KUĆI: Njen jak miris ODBIJA...

OVA BILJKA TJERA MIŠEVE, DRŽITE JE U KUĆI: Njen jak miris ODBIJA štetočine, bit ćete nam zahvalni!

520
0

OVA BILJKA TJERA MIŠEVE, DRŽITE JE U KUĆI: Njen jak miris ODBIJA štetočine, bit ćete nam zahvalni!

Iako postoje različiti načini kako da se riješite štetočina iz kuće, ipak postoje oni koji su više efikasniji od drugih. U nastavku pogledajte nekoliko načina kako se možete uspješno riješiti miševa i drugih štetočina, bez da zovete ekipu za deratizaciju u pomoć.

Lišće i ulje od mente – Poznato je kako miševi ne podnose miris mente, odnosno ulja od mente. Za najbolje rezultate natopite vatu u ulje od mente i postavite je na mjesta za koja sumnjate da su mišji koridori.

Uklonite zalihe namirnica – Miševi uživaju u dobrom zalogaju, posebno ako im priuštite pahuljice, granule ili mrvice. Ipak, nemojte misliti da ćete biti bezbijedni ukoliko sklonite navedeno, jer će gladan miš pojesti sve u šta može zariti zube. Ukoliko žitarice i ostalu hranu čuvate zatvorenu u Tupperware posuđu ili u staklenkama, ovi mali glodari morat će potražiti hranu drugdje.

Lovorov list – Stanovnici primorskih krajeva uspješno drže miševe podalje od kuće postavljajući lišće lovora u kuhinje i ostave.

Naftalin – Miševi imaju reputaciju da zimi zaposjednu garaže ili šupe. Ovo ćete efikasno spriječiti ravnomjerno rasporedivši kuglice naftalina po prostoriji. U kući naftalin možete staviti u ladice, kuhinjske ormariće, ladičare itd.

Crveni luk – Kao privremeno rješenje može poslužiti i crveni luk postavljen na mjesto ulaska. Njegov jak miris također će udaljiti miševe, pa barem na neko vrijeme.

Čelična vuna – Kao privremeno rješenje može poslužiti i čelična vuna. Naime, ako ste ustanovili mjesto na kojem miševi ulaze u vašu kuću, začepite ga čeličnom vunom. Ovaj materijal je, za razliku od novina ili drveta, mnogo “teži zalogaj” za miševe. novi.ba

Previous articlePoznato koliko će koštati vakcine protiv korone!
Next articleSVRBEŽ, PECKANJE, BOL – IZLIJEČITE HEMEROIDE PRIRODNO: Nemojte patiti u tišini…