Home Region KOD NJIH JE TEK 2. TALAS KORONE, A VIŠE OD 2 MILIONA...

KOD NJIH JE TEK 2. TALAS KORONE, A VIŠE OD 2 MILIONA ZARAŽENIH: Ovde stvari stoje jako loše!

93
0

KOD NJIH JE TEK 2. TALAS KORONE, A VIŠE OD 2 MILIONA ZARAŽENIH: Ovde stvari stoje jako loše!

Na afričkom kontinentu potvrđeno je više od 2 miliona slučajeva korona virusa, a zdravstveni zvaničnici upozoravaju na drugi talas epidemije. Afrički centar za kontrolu i prevenciju bolesti saopštio je da je u Africi od korona virusa umrlo više od 48.000 ljudi.

Na kontinentu sa 1,3 milijarde stanovnika ljudi su “umorni od prevencije”, a zemlje ubažavaju ograničenja kako bi pomogle ekonomiji i kako bi omogućile putovanja, prenosi AP.

Nekoliko afričkih zemalja ima šestocifren broj inficiranih. Najviše zaraženih korona virusom ima Južna Afrika – više od 750.000, Maroko – više od 300.000, Egipat više od 110.000 i Etiopija više od 100.000.

U Keniji se takođe beleži porast broja novozaraženih, a samo u subotu od posledica korona virusa u toj zemlji je umrlo najmanje četvoro lekara. (Espreso.rs/Tanjug)

Previous articleOVO JE NAJZDRAVIJI DORUČAK NA SVETU: Sprečava mnoge bolesti koje kreću od CREVA, pročistiće vas, i ojačati IMUNITET!
Next articleOVO JE BLISKA ZEMLJA SA NAJVEĆOM STOPOM SMRTNOSTI U POSLEDNJIH PAR NEDELJA: Kod njih KOVID kosi stanovništvo!