Home Region DOĐU NA NOGAMA, PA IM SE STANJE POGORŠA: DOKTOR UPOZORAVA DA SVE...

DOĐU NA NOGAMA, PA IM SE STANJE POGORŠA: DOKTOR UPOZORAVA DA SVE VIŠE PACIJENATA IMA TEŽU KLINIČKU SLIKU!

161
0

DOĐU NA NOGAMA, PA IM SE STANJE POGORŠA: DOKTOR UPOZORAVA DA SVE VIŠE PACIJENATA IMA TEŽU KLINIČKU SLIKU!

Procjene su da će treći talas epidemije koronavirusa u Srbiji dostići pik u narednih nekoliko dana i da će trajati oko dvije sedmice, kaže koordinator Ministarstva zdravlja za kovid u Srbiji Slobodan Milisavljević.

On napominje da je u zdravstvenom sistemu veliki broj zaraženih, te da je uključivanje stomatologa i ljekara iz privatnog sektora jedan od načina da se prevaziđe taj problem.

Milisavljević je ukazao da epidemija covid-19 u Srbiji traje duže od osam mjeseci i da je veliki broj zaraženih ljekara, medicinskih sestara i tehničara, kao i nemedicinskih radnika što, naglasio je, nameće pitanje kako riješiti problem nedostatka osoblja.

-Jedan od načina je da se uključe i stomatolozi i ljekari iz privatnog sektora. U kontaktu sam i sa našim ljekarima u inostranstvu koji su spremni da napuste posao i da se vrate da pomognu zdravstvenom sistemu – rekao je Milisavljević za TV Pink.

Naveo je da je u trećem talasu veći broj pacijenata sa umjereno teškom i teškom kliničkom slikom.

-Veliki broj pacijenata na nogama dođe u bolnicu, a poslije dan-dva njihovo stanje se pogorša, čak i kada se jave na vrijeme – rekao je Milisavljević.

Naglasio je da je vakcina jedini lijek za zaustavljanje epidemije, a da su do pojave provjerene vakcine epidemiološke mjere jedini način da se infekcija covid-19 smiri. hayat.ba

Previous articleKOLIKO GORIVA IMA U REZERVOARU KAD SE UPALI LAMPICA REZERVE!
Next articleOVO SVE DOMAĆICE RADE, ALI JE OPASNO: NE DRŽITE HRANU POD FOLIJOM!