> ZA VIKEND NAM STIŽU PRVE PAHULJE: Zahlađenje i sneg u petak i subotu, poznato kakva nas zima očekuje! – Narodnjaci

ZA VIKEND NAM STIŽU PRVE PAHULJE: Zahlađenje i sneg u petak i subotu, poznato kakva nas zima očekuje!

ZA VIKEND NAM STIŽU PRVE PAHULJE: Zahlađenje i sneg u petak i subotu, poznato kakva nas zima očekuje!

Upitan kakav će biti decembar, Todorović je rekao da neće biti nekih bitnijih promena u odnosu na vreme kakvo je sada. Nedeljko Todorović, meteorolog RHMZ, rekao je da će snega biti već u petak na subotu, međutim, reč je o višim predelima naše zemlje.

– Od petka malo hladnije i novo naoblačenje. Između petka i subote bilo bi malo snega – kazao je Todorović za TV Prva.

Upitan kakav će biti decembar, Todorović je rekao da neće biti nekih bitnijih promena u odnosu na vreme kakvo je sada.

– Ovako kao i sada biće početkom decembra, maksimalne temperature bi bile od pet do 10 stepeni – rekao je Todorović.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas Zimsku službu “Beograd-puta” na Novom Beogradu i uverio se u njenu spremnost za najavljene padavine i niske temperature.

Vesić je najavio da se za predstojeći vikend očekuje temperatura ispod nule i prvi sneg u manjem obimu u rubnim delovima grada.

– Zimska služba spremno dočekuje prve padavine i niske temperature. Proteklih godina smo obnovili vozni park – kupljeno je 45 novih kamiona čime smo obezbedili da beogradske ulice budu bolje očišćene, a ujedno i bolje uslove za rad zaposlenih – rekao je zamenik gradonačelnika.

Vesić je podsetio da je u punom kapacitetu na dnevnom nivou angažovano oko 600 radnika “Beograd-puta”.

– Ukupno održavamo 2.287 kilometara ulica, od koji je više od 1.800 kilometara ulica prvog prioriteta. Održavanje se radi iz 14 baza sa 119 vozila, plus multikar vozila i utovarne mašine. Takođe je spremno 16.000 tona industrijske soli – naveo je Vesić i zahvalio radnicima Zimske službe na angažovanosti.

On je dodao da su za građane i stambene zajednice spremna pakovanja od po pet kilograma koja se besplatno dele preko opština ili mesnih zajednica.

Rukovodilac Zimske službe Željko Maravić ponovio je da se spremno dočekuju nastupajuće vremenske prilike.

– Svakodnevno se prati oficijalna vremenska prognoza Hidrometeorološkog zavoda. U skladu sa vremenskim prilikama delovaćemo u odgovarajućem stepenu iz 14 baza koje su ravnomerno raspoređene na gradskom i prigradskom području. Takođe, na svim bazama imamo dovoljno mehanizacije i materijala za posipanje ulica – naveo je Maravić. srbijadanas.com

scroll to top