(VIDEO) Sudar kakav se ne pamti: Učestvovalo 29 vozila, kamioni se zapalili!

Region

(VIDEO) Sudar kakav se ne pamti: Učestvovalo 29 vozila, kamioni se zapalili!

Gotovo 30 vozila učestvovalo je u lančanom sudaru duž međudržavne autoceste 94 u Monticellu, u Minnesoti (SAD) krajem prošle sedmice, a snimke snimljene na mjestu događaja otkrivaju koliko je incident bio golem.

Nalijetanje vozila je započelo u četvrtak, 12. novembra u 9:15 ujutro, a s obzirom na razmjere sudara još nije utvrđeno koje je vozilo započelo lančani sudar. Svemu su kumovali loša vidljivost i zaleđena cesta, ukupno je devet osoba hitno prevezeno u bolnicu, i srećom niko nije poginuo.

Lokalna TV stanica Kare11 izvještava da su od 29 u sudar uključenih vozila polovina bila kamioni. Naftom i krhotinama “zatrpana” cesta bila je izvan upotrebe do večernjih sati, a neki su kamioni i zapalili pa ih je trebalo gasiti. U razgovoru s Kare11, Jim Rosenow otkrio je da se usred sudara zatekao u svom Chevroletovom pick-upu.

“Cijeli život vozeći se po snijegu u Minnesoti i nikada nisam doživio nešto ovako grozno”, rekao je. “Stavio sam obje noge na kočnicu i zabio se u sredinu, još jedan automobil zabio se u mene, a onda nas je “poklopila” prikolica kamiona. Cijeli zadnji kraj mog kamioneta gotovo mi je ušao kroz zadnji prozor.

Jedan je čovjek pokucao na zadnji prozor i razbio ga, a ja sam izašao i počeo pomagati drugim ljudima. Nikad nisam vidio tako nešto i nikada nisam doživio tako nešto”, rakao je za lokalnu postaju. U svakom slučaju dobar podsjetnik na to što se sve može dogoditi u trenutku nepažnje i u vrlo lošim vremenskim uslovima na cesti… fokus.ba