(VIDEO) KAKVA DRAMA: 61-GODIŠNJAK SKOČIO RIJEKU DA SPASI DEVOJKU KOJA SE DAVILA, OVO JE PROSTO NEVJEROVATNO!

Region

(VIDEO) KAKVA DRAMA: 61-GODIŠNJAK SKOČIO RIJEKU DA SPASI DEVOJKU KOJA SE DAVILA, OVO JE PROSTO NEVJEROVATNO!

61-godišnji Stephen Ellison, britanski diplomata u Kini, spasio je 24-godišnjeg studenta koji se utapao u rijeci u subotu ujutru, izvijestili su BBC i Guardian. Ellison je dobio pohvale za svoje postupke nakon što je video incidenta podjeljen na mreži. Britanski diplomata skočio je u rijeku da bi spasio ženu iz vode.

61-godišnji Stephen Ellison, koji je britanski generalni konzul Chongkinga na jugozapadu Kine, zaronio je u vodu spašavajući 24-godišnjeg studenta koji se utapao u reci u subotu ujutro, izvijestili su BBC i Guardian .

Na video snimku koji deli britanska ambasada u Pekingu vidi se kako Ellison zaranja u vodu potpuno odjevena i kako sa ženom poseže za zaštitnim mehanizmom.

Prilično je brzo bilo očigledno da je u nevolji. Nije mogla da pliva – rekla je Ellison za BBC Nevs. Znate da je otišla pod vodu i kad je došla plutala je glavom dole u ​​vodi, tako da zaista nije bilo puno vremena da se uradi bilo šta drugo osim da se uđe. Njegov čin herojstva i dobrote bit će mnogo ispričan i dalek širenje priče o kinesko-britanskom prijateljstv, piše espreso.rs.

Dominic Raab, državni sekretar za spoljne poslove, komonvelt i razvojna pitanja i prvi državni sekretar, rekao je u tvitu da je „veoma ponosan“ na Ellisona i da „njegova hrabrost i posvećenost pokazuju najbolje britanske diplomate u svijet “.

Britanski visoki komesar za Novi Zeland, pohvalila je Ellison-a i rekla u tvitu da je “divno vidjeti” kako spašava ženu. hayat.ba