Naslovnica Region TIODOROVIĆ JUTROS IZNEO ZABRINJAVAJUĆE PODATKE: Noćas je umro mlad čovek iz Niša,...

TIODOROVIĆ JUTROS IZNEO ZABRINJAVAJUĆE PODATKE: Noćas je umro mlad čovek iz Niša, traje strašna bitka za živote iz minuta u minut!

34
0

TIODOROVIĆ JUTROS IZNEO ZABRINJAVAJUĆE PODATKE: Noćas je umro mlad čovek iz Niša, traje strašna bitka za živote iz minuta u minut!

Epidemiolog Branislav Tiodorović upozorio je da je situacija veoma ozbiljna u Srbiji i da smo već daleko od nesigurne i nepovoljne epidemiološke situacije. Dodao je da očekuje dalji stalni priliv bolesnika u bolnice. Izneo je i zabrinjavajuće podatke da je noćas umro mlad čovek iz Niša koji je bio 1975. godište, kao i jedan iz Leskovca 1970. godište.

“Traje jedna strašna bitka za živote iz minuta u minut”, rekao je Tiodorović.

Objasnio je da je i u prvoj fazi situacija prvo loša bila na severu zemlje, pa se kasnije proširila i na jug. Tidorović je rekao da je 40 odsto pozitivnih u uzrastu između 20 i 40 godona, što je mnogo mladih ljudi. Skrenuo im je pažnju da su oni virusonoše i da mogu sejati oboljenje na starije osobe.

Smatra da je potrebno edukovati mlade i ubediti ih i nije pobornik nikakvih naredbi. Kaže i da će mera rada do 21 sat sigurno dati određene efekte, ali napominje da se to ne može ocenjivati pre 1. decembra. Dodaje da moramo da budemo spremni i na teže mere, ne na policijski čas, nego na mere organizacije.

Tiodorović ima utisak i da je kontrola poštovanja mera sada dobra i veruje da će i to dati efekat. Kada je reč o vakcini, ističe da moramo da sačekao da one budu registrovane i prihvaćene.

“A najvažnije je da izdržimo dotle”, poručio je i dodao je će epidemija trajati.

Kaže da je cilj da se u decembar uđe sa zaravnjenjem, da bi se prešlo u potpunu kontrolu situacije. (Kurir.rs/RTS)