DRAŠKO STANIVUKOVIĆ NAKON POBJEDE NA IZBORIMA UPUTIO PORUKU SRBIJI: Evo šta je poručio svim građanima Srbije, “ŽAO MI JE ŠTO…”

Region

DRAŠKO STANIVUKOVIĆ NAKON POBJEDE NA IZBORIMA UPUTIO PORUKU SRBIJI: Evo šta je poručio svim građanima Srbije, “ŽAO MI JE ŠTO…”

Kao gradonačelnik Banjaluke nastaviću najbliže bratske i prijateljske veze sa Srbijom i Beogradom, poručio je novoizabrani gradonačelnik Draško Stanivuković.

“Mi smo jedan narod koji živi u više zemalja i saradnje uvijek mora biti. Vodimo različite institucije u odvojenim zemljama”, rekao je Stanivuković za Novu S.

On je dodao da mu je žao što još nije bilo čestitki iz Beograda njemu kao izabranom gradonačelniku te da bi u suprotnom sigurno do toga došlo.

“Pozivam gradonačelnika Beograda i obećavam još prijateljskiji i srdačniji doček nego što je do sada bio slučaj”, rekao je Stanivuković.

Stanivuković je, podsjetivši da je zagovarao koncept ekspertske gradske uprave, naveo da želi da napravi potpuni zaokret u politici, da svakog dana, kako je rekao, pobjeđuje struka.

Upitan za najave predsednika SNSD-a Milorada Dodika da će finansijski “blokirati” Banjaluku, Stanivuković je kazao da će “ako neko pokuša da istrajava na ucjenama i bude išao do kraja, dobiti adekvatan politički odgovor”.

“Imam velika ovlašćenja, imenujem svoj kabinet, ako načelnici koje biram ne mogu da prođu na to mjesto možete staviti povjerenike (savjetnike) kako bi grad nesmetano funkcionisao. Svjestan sam svih poteškoća u radu sa kojima ću se suočavati ali imam plan za funkcionisanje grada bez obzira na sabotaže”, istakao je novi gradonačelnik Banjaluke. novi.ba