Home Region SVE PRESTAJE SA RADOM U 21 SAT: Ako do 1. decembra nove...

SVE PRESTAJE SA RADOM U 21 SAT: Ako do 1. decembra nove mjere ne daju rezultat, slijede DRASTIČNIJE mjere u Srbiji!

160
0

SVE PRESTAJE SA RADOM U 21 SAT: Ako do 1. decembra nove mjere ne daju rezultat, slijede DRASTIČNIJE mjere u Srbiji!

Večeras stupaju na snagu nove mjere koje je donijela Vlade Srbije – svi objekti uslužnih djelatnosti, osim apoteka, benzinskih pumpi i restorana koji imaju dostavu, zatvaraju se u 21 sat.

Ova mjera je oročena na dve nedelje, odnosno do 1. decembra, a ako se epidemiololška situacija do tada ne smiri, prijete nove, još drastičnije mjere. Ključna mera koja je donijeta u nedelju na sednici Vlade odnosi se na skraćenje radnog vremena kafića, restorana, klubova, prodavnica, bioskopa, pozorišta i ostalih. Radno vrijeme lokala skraćeno je po treći put i sada oni mogu da rade do 21 sat umjesto do 23 sata kako je bilo do juče.

Kako je navela premijerka Srbije Ana Brnabić, skraćenje radnog vremena oročeno je na dvije sedmice pa će se poslije tog perioda evaluirati rezultati postignuti ovom odredbom. Ukoliko broj zaraženih počne da opada, mere će biti ukinute, a ako broj zaraženih nastavi da raste – mjere mogu biti i pooštrene. Premijerka Srbije ponovo je naglasila jutors da ukoliko se mjere ne budu poštovale, Srbiji prijeti potencijalno još pooštravanja mjera.Tako je moguće i obavezno nošenje maski na otvorenom, kao i dodatno skraćnje radnog vremena ugostiteljskih objekata, a kao krajnja mera moguć je i policijski čas!

Što se prve dvije tiče, za to se već duže vrijeme zalažu pojedini članovi Kriznog štaba – dr Predrag Kon više puta je govorio da bi maske trebalo da budu obavezne i na otvorenom kao što su recimo šetališta, te naveo primer Knez Mihailove ulice u Beogradu, a što se tiče eventulanog novog radnog vremena ugostiteljskih objekata, ono bi moglo da bude skraćeno na 18 časova.

Sekretarijat za javni prevoz donio je danas odluku o privremenoj obustavi rada linija u noćnom prevozu putnika od sutra uveče, odnosno od noći između 18. i 19. novembra. Odluka je doneta u skladu sa naredbom Gradskog štaba za vanredne situacije na teritoriji Grada Beograda, a kojom je svim ugostiteljskim objektima, prodavnicama, trgovinskim centrima i drugim maloprodajnim objektima, pozorištima i bioskopima, priređivačima posebnih i klasičnih igara na sreću i drugim objektima zabranjen rad od 21 do 5 časova, navedeno je u saopštenju ovog sekretarijata. Po ukidanju donijetih mera, prevoz na noćnim linijama će biti ponovo uspostavljen, a o čemu će Sekretarijat za javni prevoz blagovremeno informisati građane.

Podsjetimo, osim ovih mjera koje večeras stupaju na snagu, u Srbiji važi i obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, ali i na otvorenom ukoliko nije moguće održavati distancu veću od 1,5 metra (redovi ispred pošti, banaka i slično), kao i zabrana okupljanja više od pet osoba. U pomoć poštovanju svih mjera i ovih novih i ovih starih stigle su konačno i izmjene i dopune Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. Time će i kontrola i kažnajvanje biti podignuti na znano viši nivo. Kurir.rs/Blic

Previous articleInfektolog Nakaš o vakcini protiv koronavirusa!
Next article“Imam pravo na svoju ljutnju”, OGLASIO SE DODIK: Evo šta je poručio Stanivukoviću!