OVO JE STANIVUKOVIĆEV PLAN ZA BANJALUKU, evo šta planira uraditi u ovom gradu: DODIK IMA DA POZELENI OD MUKE!

Region

OVO JE STANIVUKOVIĆEV PLAN ZA BANJALUKU, evo šta planira uraditi u ovom gradu: DODIK IMA DA POZELENI OD MUKE!

Naša vizija Banjaluke jeste vizija slobodnog, otvorenog i prijateljskog grada prema svakom Banjalučaninu. Našom pobjedom Banjaluka će biti grad bez podjela, sa jednim toplim i ljudskim licem u kome će svako imati priliku za posao u pogledu svog stečenog znanja i iskustva. -Poručio je novoizabrani gradonačelnik Banja Luke prije izbora.

Draško Stanivuković sinoć je izabran za funkciju gradonačelnika Banja Luke. Njega su odabrali građani, a Stanivuković kao jedan od Poslanika u Narodnoj Skupštini Republike Srpske, pažnju privlači svojim izjavama i stavovima.

– U Banjaluci je došlo vrijeme da pobijedi čovjek, da simboli našeg grada budu naše porodice i djeca, a ne samo beton. Politike ucjene, prijetnje i otkazi na radnim mjestima, kao i protjerivanja građana sa trgova zbog iznesenih mišljenja postaće zauvijek prošlost – rekao je Stanivuković.

Stanivuković kaže da će prioritet njegovog rada u četiri naredne godine biti privreda, poslovne zone i nova radna mjesta, jer u prethodnom periodu po ovom pitanju nije ništa urađeno, pa je najveći grad u Republici Srpskoj sa ovim epitetom, koji nosi decenijama, postao jedini u Evropi u kojem nije otvoren niti jedan proizvodni pogon.

– Pobjedom za gradonačelnika Banjaluke, što se mene tiče, neće više biti ,,zalaganja’’ za nešto, nego konkretan rad i sprovođenje u djelo svega onog što smo rekli našim Banjalučanima. Ekspertsku i transparentnu Gradsku upravu, u kojoj će svaki račun, svaki trošak i svaku ugovor Grada biti javno prikazan, kao i revizija svih prethodnih ugovora, vodiće najbolji među nama. Javno ćemo objavljivati evidenciju svih zaposlenih u Gradskoj upravi, kao i njihove diplome, i sve ovo uraditi upravo u jasnoj namjeri da u našem gradu iskorijenimo kriminal, korupciju i nepotizam. Sporovodićemo u djelo princip “jedan političar – jedna plata iz budžeta”, kao i smanjivanje plata funcionera u gradu, koje su danas enormno visoke. Smanjivanje broja politički izabranih savjetnika, kao i ukidanje izmišljene pozicije drugog potpredsjednika Skupštine grada. Ovim politikama na godišnjem nivou pravimo uštedu veću od 10 miliona КM, koje ćemo preusmjeriti u poslovne zone, nova radna mjesta, kao i za veća izdvajanja za podsticaje u privredi – kaže Stanivuković.

On kaže da je njegov plan ušteda u gradu praviti uštede u kućnim budžetima naših građana.

– Riješićemo problem nedostajućih mjesta u vrtićima tako što roditelj, kada ne može svoje dijete da upiše u javni vrtić jer nema dovoljno mjesta, može svoje dijete upisati u privatni, a Grad će sufinansirati razliku u cijeni. Uvešćemo besplatni javni prevoz za sve naše penzionere i osnovce, kao i podršku Grada svakom našem đaku pri upisu školske godine kroz besplatne udžbenike. Nedjelja će našom pobjedom biti neradni dan za sve naše trgovce, dan za porodicu i uživanje, jer je naša dužnost boriti se za prava naših radnika. Naš plan jeste krenuti u rješavanje onih infrastrukturnih problema naših mještana u svim mjesnim zajednicama koje smo ovih godina obilazili i borili se za njih. Ponosan sam na činjenicu što moj politički put i kampanju niko nije finansirao i nemam obaveza ni prema kome. Moja jedina obaveza su Banjalučani – zaključuje Stanivuković. novi.ba