Home Region OD DANAS NA SNAZI KARANTIN: ZATVARAJU SE ŠKOLE I PRODAVNICE!

OD DANAS NA SNAZI KARANTIN: ZATVARAJU SE ŠKOLE I PRODAVNICE!

353
0

OD DANAS NA SNAZI KARANTIN: ZATVARAJU SE ŠKOLE I PRODAVNICE!

Austrijska vlada je objavila kako od 17. novembra zatvara škole i prodavnice, osim onih koje prodaju hranu i osnovne kućne potrepštine, i to dve nedjelje nakon uvođenja djelomičnog karantina koja nije zaustavila naglo širenje koronavirusa u zemlji.

Kancelar Sebastian Kurz je, kada je predstavljao mjere, rekao kako se kontakti moraju što više ograničiti. Izlasci će biti odobreni samo u tačno određenim okolnostima (kupovina hrane, poslovni i medicinski razlozi, sportske aktivnosti i šetnja).

-Moj zahtjev za iduće četiri sedmice: ne susrećite se ni s kim – rekao je Kurz na konferenciji dodajući kako niko ne želi zatvaranje, ali da je to jedino sredstvo za koje pouzdano znaju da će funkcionisati te se pozvao na primjer Izraela.

I prodavnice će se zatvoriti, osim prehrambenih, apoteka, banaka, pošte i važnih djelatnosti. Što se tiče prosvjete, osnovne i srednje škole osigurat će nastavu na daljinu. Dosad nastave u školama nije bilo samo za više razrede srednje škole i za univerzitete.

Austrija koja ima 8,8 miliona stanovnika i bila je razmjerno pošteđena u prvom talasu, prijavila je u petak gotovo 10.000 slučajeva u 24 sata i još 7.000 u subotu, nakon čega je usljedilo donošenje novih mjera. Jučer je Austrija imala 4.657 novih slučajeva, dok je još 58 osoba preminulo. hayat.ba

Previous articleKUHAR OTKRIO NEOBIČAN TRIK ZA NAJBOLJI PEČENI KROMPIR: TAJNA HRSKAVE KORICE I MEKANE SREDINE KRIJE SE U OVOM SASTOJKU!
Next articleBIDEN PONOVO POZVAO TRUMPA DA PRIZNA PORAZ!